shareit

Вижте чудовищата от „Bird Box“

| от chronicle.bg |

Зрителите на „Bird Box“ не са впечатлени от външния вид на чудовищата, които трябваше да карат хората да се самоубиват, а някои твърдят, че те дори би развалили филма. Няма второ мнение за успеха и ефектността на продукцията, която събира 45 милиона зрители само за първата седмица. Но в него никога не виждаме реалният антагонист – чудовищата. Имаме само психично болните, които искат всички „да видят колко е красиво“. Как бихте реагирали вие, ако го видите?

Може би щяхме да спим по-добре, ако го бяхме видели във филма срещу Малъри (Сандра Бълок). Хауърд Бергер – създателя на специалните ефекти и грима за лентата – сподели няколко снимки на работата си в Instagram в пост, които по-късно беше изтрит. Той написа: „Винаги е малко разочароващо, когато вложиш толкова много работа в нещо, което си остане на пода в работилницата. Но аз рабирам – това е най-добре за финалния продукт.“ Мнозина в социалните мрежи изразиха съмнение към ефективността на този конкретен външен вид на чудовището: „Радвам се, че не го включиха във филма, въобще не е страшно. Щеше само да го развали“, казва едни. Други пък отбелязват, че „неизвестното е това, от което филмът има нужа“.

„Тази глава не изглежда като нещо, което ще накара хората незабавно да се самоубият. Радвам се, че не я включиха, много по-добре е като не показват чудовищата. Щеше да се развали целият ефект на „нещата“, които хорта виждат.“

Веднага след премиерата на филма по Netflix, зрителите останаха с много въпроси. Тези снимки отговарят поне на един от тях.

 
 
Коментарите са изключени за Вижте чудовищата от „Bird Box“