shareit

„Версай“ и The Restaurant влизат в програмата на новия канал на Viasat World

| от chronicle.bg |

14 декември наближава, а с това се засилва и напрежението около новата платформа на Viasat World, ЕPIC DRAMA. Постепенно получаваме повече информация около програмата и каталога със сериали на новия канал. Последните новини са, че компанията е закупила от Banijay Rights правата за излъчване на две от най-успешните продукции на Banijay Group – The Restaurant и Versailles („Версай“)

Двата сериала влизат в програмната схема на новия телевизионен канал и каталог за видео по поръчка. The Restaurant е емоционална семейна сага за любов, конфликт и предателство, а „Версай“ разказва историята на Краля-слънце и неговата епоха с типични за онова време пищност, интриги и бруталност.

Целта на EPIC DRAMA е да събере в един телевизионен канал най-добрите драматични продукции от близките години.

f39124a46c23a7d54378f1ee7e90a150-var-tid-ar-nu-5

Историята в The Restaurant е за семейство Льовандер, за които краят на войната е огромно облекчение. Те управляват Djurgårdskällaren, скъп ресторант в сърцето на Стокхолм, и по време на войната най-големият син, Густаф, е успявал да го задържи с някои съмнителни похвати. Когато средният син, Петер, се връща у дома, той намира ресторанта на ръба на банкрут. Най-малката, Нина, се бори за одобрението на семейството да отвори нощен клуб в банкетната зала, но увлечението й по готвача Кале преобръща живота й. Разразява се семеен конфликт, в който истинският сив кардинал е Хелга, майката.

p03wfpls
Действието във „Версай“ (Versailles) се развива през 1667 година. Крал Луи XIV на Франция е на 28 години и най-сетне е единственият управник на кралството си. Обсебен от горчиви детски спомени за преврата срещу баща си, той се настанява в най-красивия дворец в Европа, Версай. Аристократите копнеят за достъп до разкошното шато, без да осъзнават, че истинската цел на Луи е да ги затвори и контролира. Добре дошли в свят на власт и предателство, любов, страст и декларации на война, където цели държави са борят за благоволението на Краля. Това е Версай в цялото му брутално величие!

Водещите пет продукции в стартовата схема на EPIC DRAMA са „Клондайк“ с Ричард Мадън (Game of Thrones) и Тим Рот (Pulp Fiction, „Туин Пийкс“), „Блудници“ със Саманта Мортън (“Фантастични животни и къде да ги намерим”), „Агент: Вашингтонски шпиони“ с Джейми Бел, „Борджиите“ с Джон Доман („Блу Валънтайн“, „Реката на тайните“) като Родриго Борджия и „Ченге“ с Том Уестън-Джоунс.

 
 
Коментарите са изключени за „Версай“ и The Restaurant влизат в програмата на новия канал на Viasat World