„Тайната на Коко“ и „Коледа с Олаф“ привлякоха най-много зрители

| от |

Триизмерната анимация „Тайната на Коко“, която започва с късометражния филм „Замръзналото Кралство: Коледа с Олаф“ привлече най-много зрители за изминалия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята на малкия Мигел, който иска да стане велик музикант, но попада в Земята на мъртвите и оттам започват приключенията му, е гледана от 13 770 зрители и има 127 848 лева от билетите им за първите три дни у нас.

На втора позиция е създаденият по комиксите на DC Comics „Лигата на справедливостта“. Разказът за обединените сили на Батман, Жената-чудо, Киборг, Аквамен и Светкавицата, които трябва да спасяват човечеството, е вече десет дни на екраните у нас и за това време са го гледали 46 565 зрители и има 500 788 лева от билетите им.

Трето място в топ 10 е за българския „Възвишение“. Филмът, базиран по романа на Милен Русков, е от 17 дни на екраните у нас, като за това време и предпремиерните му прожекции отчита 96 771 зрители и има 802 012 лева приходи.
Четвърто място е за втората премиера от миналия уикенд – комедията „Палави мамчета по Коледа“. Стресът по време на подготовката на коледните празници на Ейми, Карла и Кики, които освен това трябва да посрещат и майките си на гости, гарниран с много комични ситуации, е гледан от 10 003 зрители и има 98 916 лева приходи за първите три дни у нас.

Пето място е за „Убийство в Ориент експрес“, създаден по световноизвестния роман на Агата Кристи, филмиран за първи път в началото на 70-те години на миналия век. Разследването на убийство в движещата се луксозна композиция от Истанбул до Западна Европа от детектива Еркюл Поаро е вече 17 дни по екраните у нас и за това време има 49 351 зрители и 423 619 лева приходи.

На шесто място е европейската анимация „Синът на Голямата стъпка“. Търсенето на изгубения баща от тийнейджъра Ада е гледано от 26 707 зрители и има 249 834 лева приходи за 17-те дни у нас.

Седмо място е за триизмерния екшън „Тор: Рагнарок“. Продължението на „Тор: Светът на мрака“ с Том Хидълстън, Крис Хемсуърт, Антъни Хопкинс, Марк Ръфало, Кейт Бланшет, Джеф Голдблъм, Кърл Ърбан, Бенедикт Къмбърбач е от месец на екраните у нас и за това време има 106 712 зрители и 1 163 758 лева приходи от билетите им.

Осма позиция е за екшън-фантастиката „Геобуря“. Филмът, който разказва за времето, в което метеорологичните явления ще са под пълен контрол, както и това докъде може да стигне с използването му като оръжие, е от месец и половина на екраните у нас и е гледан от 55 766 зрители и има 586 655 лева приходи.

На девето място е трилърът „Пъзелът“. Осмият поред филм в стилът на серийния убиец Джон Кремър е гледан от 27 324 зрители и има 216 567 лева приходи за месец на екраните у нас.

Десето място е за криминалната история на братя Коен „Райско кътче в Ада“. Сатиричната драма в средноамериканското градче Субърбикон, където се сблъскват расистки протест и добре обмислено убийство заради застрахователно обезщетение, е от десет дни на екраните у нас, като е гледан от 2 812 зрители и има 25 635 лева приходи.

 
 
Коментарите са изключени за „Тайната на Коко“ и „Коледа с Олаф“ привлякоха най-много зрители