shareit

Поглед към седми сезон на „Живите мъртви“

| от chronicle.bg |

Най-търсеният телевизионен сериал по света се завръща по FOX тази есен. Глобалната телевизионна премиера на седми сезон ще бъде броени часове след излъчването по AMC в САЩ на 23 октомври.

В България и в още над 125 държави феновете на сериала ще могат да го гледат по Fox на 24 октомври, в рамките на 24 часа след премиерата по AMC в САЩ.

Според данни от проучване на Parrot Analytics за развлекателната индустрия, „Живите мъртви“ е най-търсеният телевизионен сериал в световен мащаб с най-високата „средна оценка на глобалното търсене“. Резултатът обхваща данни от 54 държави.

Създаден по комикса на Робърт Къркман, „Живите мъртви” е най-гледаната телевизионна драма във възрастовата група от 18 до 49 години. Сериалът разказва историята на месеците и годините след зомби апокалипсис и проследява група оцелели, водени от шериф Рик Граймс, които пътуват в търсене на убежище и сигурен дом.

Завръщането на шести сезон на продукцията, адаптация по комикса на Робърт Къркман, постигна увеличение на аудиторията от 37% в световен мащаб спрямо предходния сезон, с което се превърна в най-гледаното шоу по FOX в цял цвят.

Премиерата на шести сезон на „Живите мъртви“ в България през октомври миналата година отбеляза рекордни резултати. Първият епизод изстреля FOX с осем позиции нагоре до четвърто място сред платените канали у нас. Първият епизод от шести сезон удвои своя дял от аудиторията и утрои обхвата си в сравнение с премиерата на предишния пети сезон. Освен това премиерата увеличи пет пъти гледаемостта на слота на фона на предходните шест седмици.

Както и при предишните сезони, новият седми сезон от общо 16 епизода ще се излъчи на две части в съответствие с излъчването по AMC в САЩ.

Първата част от 8 епизода започва на 24 октомври по цял свят, а следващите осем епизода ще се завърнат по FOX през февруари 2017 г.

По време на Comic Con в Сан Диего FOX представи първи трейлър на седми сезон на „Живите мъртви“.

 
 
Коментарите са изключени за Поглед към седми сезон на „Живите мъртви“