shareit

„Оскар“-и 2019: какво ще се случи в неделя?

| от chronicle.bg |

Вървим към края на един от най-странните киносезони в последните години, а кулминацията ще бъде тази неделя на церемонията по връчването на Наградите на Академията.

Цялата година изобилстваше от скандали и противоречия, които не спряха след обявяването на номинациите и едва ли ще спрат и след обявяването на победителите. Към това добавяме и поредицата от лоши решения, които вземаше Академията през годината. Вярно, после се отметна от някои от тях, но… щетите на това ниво не се оправят толкова лесно.

Сега оставяме настрана критиките към „Оскар“-ите и започваме да се радваме, защото те са само след два дена, а някои от филмите към момента вървят рамо до рамо в надпреварата.

Тази година категорията за „най-добър филм“ е като торба, в която има всичко. Като започнем от това, че този път филмите са 8, за разлика от обичайните 9 и стигнем до различните заглавия, които попадат тук – например „Рома“ до „Бохемска рапсодия“. За първа година филм за супергерой („Черната пантера“) получава такова признание, Ялица Апарисио и Марина ди Тавира направиха история като попаднаха в актьорските категории.

Какво обаче казват прогнозите на критиците, медиите и раздадените вече награди, които се смятат за сигурен ориентир какво ще видим в неделя, на 24 февруари (25 февруари, 03:00 българско време)? Вижте в галерията горе кои филми и хора имат шанс да грабнат златните статуетки след два дена?

 
 
Коментарите са изключени за „Оскар“-и 2019: какво ще се случи в неделя?