shareit

„Оскар“ 2019: най-силните моменти от церемонията снощи

| от chronicle.bg |

Никой не знаеше какво ще се случи на церемонията по връчването на наградите „Оскар“ тази година. Предвид редицата кризи, през които премина Академията за филмово изкуство и науки на САЩ, повечето зрители отвъд океана и у нас очакваха церемонията да бъде пълно фиаско.

Главната причина – липсата на водещ. Нещо, което не се е случвало от 30 години насам.

Противно на очакванията обаче, Академията се измъкна повече от добре. Под „повече от добре“ разбирайте, че церемонията не беше нито катастрофална, нито триумфална. Беше равна, леко скучновата, но за сметка на това стегната, без излишни шеги и забележки. И най-важното – без засегнати хора. Холивуд обожава да не е засегнат, затова и не е учудващо, че публиката и медиите са останали очаровани от церемонията. Това, на фона на събитията от последната година, е постижение.

Вместо един водещ, който да изнася церемонията на гърба си, актьори, певци и други знаменитости доставиха прилично количество хумор. Някои речи бяха скучни и неловки, други бяха възхитителни. А „Зелената книга“ взе голямата награда, след което Джулия Робъртс закри церемонията, сякаш е опитна телевизионна водеща. И с това приключи киносезонът, след който следва труднопоносимо затишие, докато колелото не започне следващия си кръг.

Но не и преди да сме изпратили церемонията на „Оскар“-и 2019. Вижте в галерията горе най-добрите моменти от церемонията снощи.

 
 
Коментарите са изключени за „Оскар“ 2019: най-силните моменти от церемонията снощи