shareit

„Логан: Върколакът“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

| от chronicle.bg, по БТА |

„Логан: Върколакът“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с внушителните приходи от 85,3 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

Филмът с последната изява на Хю Джакман като Върколака се представи в киносалоните по-добре от очакването.
Приходите му само на вътрешния пазар почти покриха бюджета му от 97 милиона долара. Кинокритиците също харесаха „Логан“. Режисьор и съсценарист на филма е Джеймс Манголд.

Хорърът „Get Out“отново се представи добре, макар и да слезе на второ място. Приходите от продажба на билети за него в киносалоните на Северна Америка през тази седмица са 26,1 милиона, а за 10-дневния период от пускането му на екран – 75 милиона долара, при бюджет 5 милиона долара.

Дебютният „Колибата“ зае трето място с 16,1 милиона долара приходи от бокс-офиса в Севера Америка. Християнският филм с Сам Уортингтън и Октейвия Спенсър в главните роли не допадна на кинокритиците, но предизвика интереса на вярващите.

На четвърто място е „LEGO ФИЛМЪТ: БАТМАН“ с приходи от 11,7 милиона, следван от „Преди да падна“ с 4,9 милиона долара.

Много повече киносалони – 1564, показаха носителя на награда „Оскар“ за най-добър филм „Лунна светлина“, който отбеляза най-печелившия си уикенд на екран с приходи от 2,5 милиона долара, при бюджет за заснемането му 1,5 милиона долара. Оскаровият фаворит, мюзикълът „La La land“ спечели 3 милиона долара и зае дeсетото място в бокс-офис класацията на Северна Америка.

 
 
Коментарите са изключени за „Логан: Върколакът“ оглави бокс-офис класацията на Северна Америка