shareit

Край на 2-часовите филми

| от chronicle.bg |

Кой е последният 2-часов филм, който сте гледали?

Ако този въпрос ви затруднява, може би Джо Русо е прав като казва, че този вид филми са застрашени от изчезване. На събитието Business Insider Ignition режисьорът предсказа, че двучасовият филм е на път да напусне Холивуд, а следващото поколение филмари няма да бъдат ограничени от този формат.

„Филмът с времетраене от 2 часа имаше своят живот от около 100 години, но вече е много предсказуем. Според мен е трудно да се работи с него… Все едно сега всички да обичаме сонети и в следващите 100 години да пишем само сонети. Съмнява ме, че поколението, което идва, ще ползва този формат като основен.“

Последният режисьорски напън на Джо Русо и брат му Антъни, „Avengers: Infinity War“ е 149 минути, което го прави най-дългият Marvel филм досега. „Avengers 4“ обаче със сигурност ще е по-дълъг. Джо каза че се очертава около 3 часа, но най-вероятно Disney ще ги накара да го съкратят на 140-150 минути.Повечето блокбъстъри са дълги около или значително над 2 часа.

„Black Panther“ (134 минути) и „Ant-Man and the Wasp“ (118 минути) са малко или много това време, но Джо казва, че тези филми представляват нов начин за разказване на история, защото всеки от тях е продължение на по-голяма история.

Следващият филм на Marvel е „Captain Marvel“ с Бри Ларсън и режисьор Ана Боден и Райън Флек. Disney все още не е съобщила колко ще е дълъг.

 
 
Коментарите са изключени за Край на 2-часовите филми