shareit

Идва петият филм за Индиана Джоунс

| от chronicle.bg |

Харисън Форд и Стивън Спилбърг ще работят заедно по петия филм за Индиана Джоунс, обявиха от The Walt Disney.
Очаква се премиерата му да бъде през юли 2019.

Филмът, който още няма заглавие, ще бъде създаден 11 години след последния – „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“, който излезе през 2008 година. Четвъртият филм от поредицата става най-печелившия филм,макар повечето критици да го смятат за най-лошия филм то предишните. По тази причина той така и не получава награда.

Форд и Спилбърг започват да работят заедно през 1981 година по „Похитителите на изчезналия кивот“. Продуцент е Джордж Лукас. Това е първият филм от поредицата за Индиана Джоунс. В него главният персонаж е изправен срещу нацистите, които търсят ковчега на завета, който трябва да направи армията им непобедима.

Три години по-късно излиза „Индиана Джоунс и храмът на обречените, последван от „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“ през 1989 година.

По времето, когато се предвижда филмът да тръгне по кината, Харисън Форд, познат и като Хан Соло от „Междузвездни войни“ ще бъде на 77 години.

„Индиана Джоунс е един от най-великите герои в кинематографично история и нямаме търпение да го върнем на екрана през 2019.Рядкост е такава перфектна комбинация между режисьор, сценарист, продуцент, актьори и роля и няма как да не бъда развълнуван да се впусна в приключението със Спилбърг и Харисън Форд“, коментира
директорът на Walt Disney Studios Алън Хорн.

Четирите филма са спечелили близо 2 милиарда паунда според боксофис статистиката.

 
 
Коментарите са изключени за Идва петият филм за Индиана Джоунс