shareit

„Dolor y Gloria“ трейлър: Алмодовар, Крус и Бандерас… какво по-хубаво?

| от chronicle.bg |

Какво по хубаво от три големи фигури от света на испанското кино на едно място или по-конкретно, в един филм. Това очаква зрителите, в следващия филм на Педро Алмодовар, главните роли в който играят Пенелопе Крус и Антонио Бандерас, „Dolor y Gloria“.

Алмодовар черпи вдъхновение за новия си филм от шедьовъра на Федерико Фелини, “8½”. Историята е за застаряващ режисьор на име Салвадор Мало, който поглежда назад в миналото си към всички онези хора, които са белязали живота му. Според синопсиса на филма в него ще присъстват персонажи като първата любов, вторите любови, майката, преходността, актьор, с когото режисьорът е работи, 60-те, 80-те, настоящето, празнината, усещането за всепоглъщаща празнина, причинена от невъзможността повече да правиш филми.

А трейлърът, който излезе вчера, обещава отдавна мечтано потапяне в чувствения и възхитителен свят на Алмодовар. Както ще стане ясно от трейлъра, всеки елемент от декора, реквизира, светлината, музиката води диалог със зрителя.

„Dolor y Gloria“ е първият филм на Алмодовар след мелодрамата „Жулиета“ от 2016 г. Предполага се, че филмът ще бъде разпространен първо в Испания, а след това ще се представи на Кинофестивала в Кан през пролетта, където Алмодовар има обичай да показва филмите си за първи път пред международна публика.

Анотнио Бандерас е работил с Алмодовар в „Tie Me Up! Tie Me Down!“ и „The Skin I Live In“, а Пенелопе Крус – в „Broken Embraces“ и „Volver“, като за последния получи номинация за „Оскар“ за най-добра актриса.

С нетърпение очакваме да гледаме „Dolor y Gloria“, който засега изглежда като съвършена визуална приказка, и ви съветваме и вие да се насладите на трейлъра.

 
 
Коментарите са изключени за „Dolor y Gloria“ трейлър: Алмодовар, Крус и Бандерас… какво по-хубаво?