shareit

Децата от хорърите, които не искаме да срещаме на живо

| от chronicle.bg |

Децата са най-голямото богатство и бъдещето на нашия грешен свят. Никой не оспорва това. Едва ли има нещо, което може да се сравни с очите, които те гледат със страхопочитание и възхита, дори когато е очевидно за всички здравомислещи, че животът ти е пълен провал.

Да… Децата са прекрасни. Но киното винаги е успявало да извърти нещата и да превърне от най-невинните хора на земята, същества, по-зли и от най-опитния и безскрупулен терорист. В повечето случаи, когато филмът е добър, детето многократно превъзхожда някои от заклетите възрастни злодеи на седмото изкуство.

Хорърите изобилстват от сюжети, в които наглед хрисими деца се побъркват и нанасят непоправими щети на себе си и хората около тях. И дори това да е парадоксално, една значителна част от хорърите с деца отсрамват този жанр. И са добри. И се гледат пак и пак.

Макар от години да не сме гледали хорър с някое дете-престъпник, всяка година има по няколко заглавия, които минават през киносалоните. Тази година е ред на „The Whole in the Ground„, за чийто трейлър ви разказахме преди няколко дни.

Във връзка с този филм, който засега изглежда обнадеждаващо, си припомнихме за най-страховитите деца, които направиха от жанра ужас, нещо трайно и запомнящо се. Вижте кои са те в галерията горе. След като ги гледате, може и да си зададете въпроса дали децата са най-голямото богатство.

 
 
Коментарите са изключени за Децата от хорърите, които не искаме да срещаме на живо