shareit

„Bird Box“ постави рекорд за най-много гледания

| от chronicle.bg |

Netflix се радва на успеха на авторския си психологически хорър „Bird Box“.

В петък 45 милиона „акаунта“ са гледали филма със Сандра Бълок само за една седмица, които са „най-добрите първи 7 дни за авторски филм на Netflix“, каза компанията в Twitter.

Цифрата е впечатляваща, но има нужда от списък пояснения.

Ребека Кийган от The Hollywood Reporter поставя под въпрос данните на Netflix, заради липсата на контекст. „Използва ли агентът на Сюзън Биер тези данни, когато търси нови проекти за нея?“, попита Кийган в Twitter. Биер е режисьор на филма. Фактът, че потребителите могат да гледат както искат съдържанието на сайта, предполага уточнение какво точно представлява 1 гледане. Такова уточнение липсва.

Затова би било трудно да преведем тези 45 милиона гледания в рамките на боксофис класацията. Също така не е ясно дали това са общ брой гледания, или брой акаунти. Също така – колко време от филма трябва да изгледаме, за да се брои. (Netflix в момента оперира в 190 държави.)

В крайна сметка, няма външни компании, който да следят статистиките на стрийминг сайтовата и да представят официални, представителни и независими данни. Може би именно затова редките случаи, в които подобни данни се споделят от сайтовете, са оправдани.

 
 
Коментарите са изключени за „Bird Box“ постави рекорд за най-много гледания