Бензин в кръвта. Филми и готини коли

| от |

Бързите коли, високите скорости и имагинерният мирис на бензин са онези неща, които могат да накарат много хора да влязат в киносалона. И да прекарат там няколко чудесни часа.

Само седмица преди 8-мата част на най-известния франчайз с бързи чудовища на пътя, по-скъпи от един квартал в София, ние се качваме на мощния кино GTI, включваме на пета и потегляме към дълбините на седмото изкуство и неговите неодушевени, но важни персонажи – колите.

Да, бе, „Бързи и яростни“ е супер, сигурни сме в това, но ние ви предлагаме селекция от по-готини филми с по-готини коли. Някои от тях може и да ви се сторят прекалено некомерсиални, но ни се доверете – всеки един си заслужава.

Angelina Jolie GI 60 S (5)

Да изчезнеш за 60 секунди

Тотална класика в бензиновия жанр, този филм комбинира в себе си две неща – яки коли и чудесен сюжет. Изпипан, без да бъде прекалено артистичен за публиката и същевременно със сносен комерсиален сюжет, който няма да подразни по-претенциозния зрител, този филм е идеалната среда. В него има коли, Никълъс Кейдж, докато ставаше за гледане и Анджелина Джоли. Всички те са мастити крадци на коли, които обичат високите скорости повече от всички хора на света. И го показват по един великолепен начин побран в 2 часа кинолента, които ще прекарате добре, ако им ги отделите.

wild tales car

Диви истории

Аржентинският филм не е точно филм за коли, но съдържа в себе си няколко основни елемента – той е циничен, ироничен, добре направен и има две истории, в които колата е основният персонаж. Едната дори комбинира две от най-любимите неща на почитателите на жанра – мъжкари в бързи коли и състезание на живот и смърт на пътя. А втората ще се услади най-вече на верните почитатели на Градска мобилност. Да, препоръчваме с две ръце.

Drive: Живот на скорост

Drive: Живот на скорост

В смисъл? Говорим за коли и не включваме изпипаното творение на Никълъс Уиндинг-Рефн? Някак няма как да стане. Това е филмът, който изкара Райън Гослинг от сладникавото кино и го вкара в сериозната игра. Коли, мълчание, чудесен Гослинг, Кери Мълиган, гърдите на Кристина Хендрикс, кръв, насилие, един привиден обир и една истински великолепна кола, са елементите, които обагрят в приятни краски този чудесен филм, който ще се хареса на почитателите на некомерсиалното кино. Пък и на онези, които си падат по коли.

Такси 2

Такси

Имаше едно време кино, което Люк Бесон правеше добре. Саркастичната цветна комедия „Такси“ е един от най-ярките му представители. Таксиметров шофьор с тунингована жълта кола и леко задръстен полицай са основните компоненти на френската поредица. Двамата се забъркват в криминални случаи и ни връщат във времето, в което екшън-комедиите реално ставаха за гледане.

Завръщане в бъдещето

Завръщане в бъдещето

Робърт Земекис е направил няколко чудесни филма и този определено е един от тях. И макар филмът да разказва за пътешествие във времето, то основен негов компонент е незабравимият Делориан, модел от 80-те, който вдигне ли 88 мили в час, те праща в друго време. Колата на Док и Марти Макфлай е един от най-разпознаваемите символи в комерсиалното кино. Тя е толкова важна за този филм, колкото и основните му персонажи.

Шофьор на такси Завършваме бензиновата ни селекция с едно класическо бижу. Робърт Де Ниро е млад актьор, Мартин Скорсезе е велик режисьор. Тяхната среща на екран, особено в този филм, е основополагаща за доброто модерно кино. Травис Бикъл е един от най-известните социопати в киното, един от най-добре измислените персонажи на екран и е част от един от шедьоврите в седмото изкуство, в които той и голямата жълта кола, са най-важните участници във филма.

Шофьор на такси

Завършваме бензиновата ни селекция с едно класическо бижу. Робърт Де Ниро е млад актьор, Мартин Скорсезе е велик режисьор. Тяхната среща на екран, особено в този филм, е основополагаща за доброто модерно кино. Травис Бикъл е един от най-известните социопати в киното, един от най-добре измислените персонажи на екран и е част от един от шедьоврите в седмото изкуство, в които той и голямата жълта кола, са най-важните участници във филма.

 
 
Коментарите са изключени за Бензин в кръвта. Филми и готини коли