shareit

5 сцени, в които сексът и насилието се срещат

| от |

Често, но не винаги, сексуалната възбуда и нуждата от болка се срещат на голям екран, за да съдадат епохални неща, които зрителят трудно забравя. Някои успяват да се възбудят, други да се отвратят, но никой не остава безразличен.

Когато насилието срещне секса на кино резултатът може да е или нещо велико, или тотален провал. Много често такива сцени са вид провокация, какъвто е случаят с началото на „Необратимо“ на Гаспар Ное – сцена, която кара зрителите да напуснат залата. Но „Необратимо“ остава в историята.

Най-новото приятно пиршество за сетивата за онези, които си падат по завързаните неща, е „Играта на Джералд“ – адаптация по роман на Стивън Кинг, в която мъж умира по време на любовна игра, докато жена му остава вързана за леглото.

Там сексът бързо си отива за сметка на истински обезпокоителния ужас, че ще умреш, като преди това полудееш. Насилието взима превес над сексуалното рязко, за да отведе зрителя далеч.

Вдъхновени от това, пък и защото сексът и насилието на екран често ни действат приятно, ние сме избрали пет сцени, където двете неща се срещат, а резултатът е кръв, възбуда и понякога истинско притеснение. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за 5 сцени, в които сексът и насилието се срещат