shareit

Как големият джакпот влияе на всички почитатели на лотарията

| от |

Повечето истински почитатели на хазартните игри най-вероятно обръщат и много внимание на натрупаните джакпоти. Точно по тази причина и американската лотария Мега Милиони успя да постави нов и трети най-голямо рекорд за печалба от близо 810 милиона долара. Това винаги мотивира дори и тези, които никога не се интересуват от лотария, да заложат. Нека обърнем внимание и на голямата статистика – шансовете за спечелване точно от тази лотария са 1 на 302 575 350. С други думи шансът е още по-малък от това да бъдете изядени от акула, да бъдете избран за президент на САЩ.

И все пак има много фенове, които срещу два долара ще прекарат известно време в мечта да разполагат с милиони долари. Ако вие сте сред тези хора, които за спорта инвестират минимална сума при следващия джакпот, то не забравяйте, че изобщо не сте сам. Според изчисленията на статистиците, броят на хора, които участват и се състезават за даден джакпот, се увеличава драстично при наличието на по-висока голяма награда. Колкото по-голяма става, толкова повече хора се насочват към нея.

И причината е, че всеки път, когато някой спечели милиони в определена лотария, джакпотът автоматично се рестартира са абсолютния минимум. След това статистиката показва, че има отшумяване и липса на интерес, поне докато джакпота е под 100 милиона  долара. След тази линия започва агресивното закупуване на билети. Тогава обикновените хора могат да изпразнят касите и да си закупят повече от 200 милиона билета за  голямо теглене. Логично е, че повечето купуват цяла партида, за да увеличат шансовете си.

Ако джакпотът оцелее и достигне до 200 милиона долара, пригответе се за армагедон и агресивно закупуване. Над 300 милиона долара вече говорим за тотална лотарийна анархия, търсене на най-различни схеми, обикаляне и издирване на билетчета от други райони. Лотарията наистина е един от много добрите бизнеси, а според статистика от 2017 г. ще открием, че американците инвестират около 71.8 милиарда долара само в лотарийни игри. Това са около 220 долара на американец на година.

И най-забавното е, че лотарията винаги ще настоява за много повече инвестиции. Ето защо на 7 октомври 2015 г. комисията по хазарта и лотарийните игри в САЩ обявява, че прави промени в матрицата, с което ще намали шансовете за успех на един играч от 1 на 175 223 510, те очаквано ще бъдат 1 към 292 201 338. Причината е, че колкото по-трудно става да се печели, толкова по-висок ще е джакпота, толкова повече билети ще има на финала.

Някои от самите представители на лотарията признават, че промяната е направена за по-големи джакпоти. С други думи, това е промяна за по-големи приходи. Най-важното е, че те не са единствените съучастници за създаването на манията. Няма американска телевизия, която да не обявява размерите на джакпота, впрочем няма и национална телевизия, която да не е насочвала в България вниманието ни към различни лотарии.

През следващите месеци ще видим как вниманието ще намалее, особено ако има печеливш, но тенденцията ще продължи. И има елементарно обяснение за причината да виждаме все повече хора да купуват билети, да попълват фишове и много други. Да, шансовете са наистина невъзможни, но без билет са нулеви. Какво ще се случи, това вече е шанс, огромен шанс. И има още един проблем, не всеки може да спечели сумата от 830 милиона долара самостоятелно. През 2016 г. щастливите късметлии поделиха сумата от 1.568 милиарда долара на лотария. Пари е имало, но едва ли някой е останал щастлив от този факт.  

 
 
Коментарите са изключени за Как големият джакпот влияе на всички почитатели на лотарията

Повече информация Виж всички