Германия изпраща Леопард – 1 към доставката от Леопард – 2

| от |

След като Русия официално обяви Германия за нова нацистка сила, която за пореден път изпраща своите танкове срещу Русия, немската армия реши, че не само ще изпрати танкове Leopard 2. Заплахата от модерно оръжие, което не е просто реклама за военни паради, най-вероятно започна да напряга руските сили, след като цялата пропаганда, придружена с най-различни експертни мнения и коментари относно задаващата се Световна война или ядрена заплаха от страна на Русия успя да залее Европа. Очевидно напрежението идва твърде много за Кремъл, след като отново възобнови старите опорки.

След като Германия отново получи нацистки корени, както миналата година се случи и на Израел. Парадоксът е пълен, ответната реакция не закъсня. След като изказване от този тип стигна до Германия, официално стана ясно, че Германия смята да изпрати и танкове Leopard 1, които се намират в индустриалната част на Германия, а освен това са започнали преговори с Катар за закупуването на 15-те Gepard танка, които са изпратени на страната, докато тече Световното първенство по футбол.

Доставката на леопардите ще се случи веднага, след като 1-вата серия е ремонтирана. Решението ще остане за Киев, които могат да изберат дали могат да закупят гепардите в последствие. Освен това става ясно, че Германия е готова да закупи и муниции за танковете, но на този етап всичко върви на фаза преговори. Гепардите са били достатъчно ефективни на фронта и най-вероятно ще получат възможност да се проявят и на фронта в Украйна. Това е мнението на Борис Писториус, изказал своето мнение пред Ройтерс.

Първото поколение на леопардите е пуснато в действие през 1965 г. Участвало е в активни бойни действия в Босна, Кюрдско-турския конфликт и войната в Афганистан. Дизайнер на бойната машина е Porsche. Към този момент се твърди, че има около 4744 активни бойни танка. Изпълнява второстепенни роли в немските позиции и може да отговори на всички изисквания, от които украинците имат нужда.

Последното обновяване е направено през 80-те години на миналия век. Благодарение на тези подобрения могат да се използват снарядите на второто поколение. Ако Германия смята да ги ремонтира и обслужи, това означава, че фронтът на Украйна може да получи доста сериозно количество танкове, с които спокойно да се отбранява и да спре популярната пролетна инициатива.

Крутите бойни мерки на Русия също достигнаха до фаза, в която започнаха да изпращат по старите танкове от Т-серията. Анализаторите посочват, че това е последният напън на Русия да се опита да превземе повече територии и затова оръжието в последната фаза от прословутата 3-дневна военна операция е толкова необходимо.

 
 
Коментарите са изключени за Германия изпраща Леопард – 1 към доставката от Леопард – 2

Повече информация Виж всички