shareit

3-те най-големи клишета на антиваксърите за ковид ваксините – те познават медицинската индустрия

| от |

Масовата истерия относно ваксинацията и съдържанието на чудодейният разтвор, който може да помогне за предпазване от един от най-опасните възможни вируси към този момент. Разбира се, говорим за масова истерия, поради простата причина, че съдържанието на фалшиви новини може да създаде достатъчно притеснения и паника. Разбрахме изключително лесно, че Бил Гейтс има пръст в пандемията, че неговите ваксини са били изключително жестоки и са осакатили милиони индийски деца, както и още много други. Истината е толкова различна, че е необходимо просто да се прочете упътването или да се потърсят хората, които вече са били ваксинирани.

Проблемът в повечето случаи и най-вече на антиваксърите е, че никога не се интересуват от медицината и науката, никога не търсят нейния отговор по една тема, но за сметка на това вярват толкова сляпо на всичко, което се появи от най-дълбоките дебри на интернет. Правилото за масова истерия е било винаги едно и също – открийте харизматичните лидери, които да повтарят една и съща лъжа, подкрепете ги с някакво реноме – 6 години изучаване на биология е достатъчно и след това спокойно може да се наблюдава апокалипсиса. Нека разгледаме някои от най-известните антиваксърски теми, които често се повтарят и бъдете сигурни, че никога няма да бъдат прочетени от тях:

„Защо за една болест не се създават лекарства, а ваксини?“

Нека започнем с факта, че Sars вирусите се изследват от години. Конспираторите вече знаят, че фондацията на Бил Гейтс заплаща няколко милиона на американска компания, която да разработи ваксина срещу коронавирус. Ето, казваме истината, Бил Гейтс финансира ваксината, но тук има една подробност – това е ваксина за пилета, където най-често се е срещала. Следващият голям проблем е, че ако се опитаме да потърсим корените на това заболяване, няма да е трудно да видим и опита през годините. Досега в историята има Sars вирус, а след това и очакваният коронавирус, който достигна капацитета на пандемия. Не е тайна за никого, че този вирус може да се влияе от различни лекарства още от началото на пандемията – друг е въпросът, че когато болниците изискват повече медикаменти, очевидно имат методи за лечение. Как обаче тръгва процесът за създаване на една ваксина? В общи линии, когато се появи ново заболяване, медицината използва всички възможни вещества, като следи как точно ще реагира организмът.

Подобни изследвания струват милиарди и не случайно фармацевтиката е една от най-скъпите индустрии в света. На база на това започват да се разработват ваксини, защото е очевидно, че светът не може да се справи с аспирин и аналгин срещу просто една настинка, както все по-често се представя от най-различните фалшиви месии, помагащи за същата масова истерия. Но все пак – 6 години биология, а след това и звездите на Давид на ревера – тема, която разисквахме в един друг материал. На база изследванията и разбира се, откриването на действащи ваксини, човекът успява да се защити до голяма степен. Новите РНК ваксини обаче не могат да позволят на човешкия организъм да произвежда антитела, тя само предава знанията, за да може при появата на този вирус, да има адекватно противодействие в човешкия организъм. Не може да пропуснем и още един факт, ваксината срещу covid не е единствената, която дава 100% гаранция, че ваксинираният няма да се разболее.

Противогрипните ваксини работят на същия принцип и все някога може да се стигне до онзи момент, в който един човек да се разболее, но да изкара грипа в пъти по-леко, отколкото се е случвало. Единствената ваксина, която до този момент има над 90% успеваемост е полио ваксината, която обаче беше описана като вещество, което причинява аутизъм при малките деца. Разбира се, дискредитирането ѝ беше факт, но никой след това не се сети да провери какво се случва с „лекарят“, който пуска тази глупост и дори я публикува в The Lancet – същият няма правото да бъде лекар и няма никакви медицински права. Единственият случай, в който човек може да почине или да се влоши от ваксина, е в следствие на неправилно поставена такава. Разбира се, подобни данни са описани в редица престижни медицински издания, но те не се четат – друго е да открием някой фалшив пророк да продължи да дрънка глупости в социалната мрежа, увивайки главата си в готварско фолио.

Самото безумие, че случаен кадър във социалните мрежи, който няма никакви познания от медицина, може да коментира индустрия за трилиони долари, би накарала всеки един разумен човек да се съмнява, но изкуството на съмнението също е рядкост, особено след като вярваме в поставянето и роботизирането чрез микрочипове. Еквивалентът на това твърдение е идентичен с ходенето на гадателка и мистична лечителка в затънтено село покрай кв. Обеля, вместо да отиде на химиотерапия. В резюме, причината да има ваксина, а не лечение е, защото лечение за коронавирус има, в противен случай нито една болница нямаше да изписва пациенти от отделението си. От друга страна, същото не е толкова лесно за прилагане в домашна страна, а от трета – има причина да се предлагат ваксини, които просто да спрат високият приток на хора. И да, относно медицинското изражение, забелязахме как няма нито една страна, чиято болнична система да издържи на натиска.

„Как толкова бързо се направи ваксина?“

Голямото съмнение и фактът, че светът успя да изкара ваксина в рамките на една година след появата на пандемията, може би е съмнителна за всеки. Има версии, че самият коронавирус е биологично оръжие, което е пуснато при грешка в Ухан, има твърдение, че това е вирус, освободен нарочно, за да се редуцира човешката популация, която според други конспиратори е успяла да стане твърде голяма. Разбира се, тук изпускаме и факта, че в последният век няма войни, които да я редуцират. Благодарение на икономиката, наличието на достатъчно добри медикаменти и разбира се, по-високата сигурност за създаването на следващото поколение, е повече от разумно да допускаме, че един такъв вирус може би е добро решение за планетата. Има само един проблем, ако това беше така, защо Китай позволи на всяко китайско семейство да има второ и трето дете – оригиналната им идея е, че социалната система няма да успее да изхрани пенсионерите, ако няма достатъчно работна ръка.

Както вече споменахме, коронавируса се изследва с години, Sars вирусите също, просто до този момент не бяха стигнали до човека и не бяха демонстрирали своята сила. Нека не забравяме, че дори медицината се превръща в бизнес и когато е ясно, че клиентите могат да бъдат няколко милиарда, рядко ще открием човек, който да откаже такава поръчка, за да лекува кокоши трън или да предлага ваксина срещу него. Освен това живеем в епоха, в която виртуално можем да изследваме света, да се разхождаме из всеки град. Да поддържаме контакт с клиенти от цял свят, да правим виртуални срещи и още много други. Дали това не се отразява положително на науката и медицината? Във всяка друга ситуация ще открием, че човечеството се радва, когато може да се сложи край на една напаст и започне да се възстановява, но все пак стигаме до заключението, че не и в този случай.

Разпространяването на безумия, поради простата причина, че някой ще спечели вниманието на обществото за свои собствени цели. Повтарянето на една и съща лъжа рано или късно ще доведе до истината, но е наистина странно, как никой не търси медицинските архиви и отговори. Странно е как след толкова посещения на аптеката, когато лекар подписва една и съща рецепта, никой не се усъмнява, но днес страхът от Бил Гейтс – един от най-богатите хора, чиято операционна система най-вероятно се използва от мнозина напълно нелегално, е в дъното на чиповането на хора.

Последният път, когато тази теория се беше появила в интернет, стана с помощта на група учени, които говореха как ще се стремят да изследват човешкия мозък на пациенти с алцхаймер, за да могат в последствие да създадат устройство – в този случай очила като тези на Google Glasses, които да помагат и в реално време да посочват къде се намира банята, каква храна има пред него и още много други. Никой не ваксинираше с чипове. Следователно ваксините дойдоха бързо благодарение на технология и факта, че самият вирус се разглежда по животните с години наред.

„Бил Гейтс и Рокфелер се опитват да ни убият“

Дали? Дали изобщо някой се интересува от живота на милиарда хора. Нима не беше по-лесно да се създаде един по-зловещ конфликт и резултатът да бъде бързо редуциране? Освен това нека не забравяме, че работна ръка е необходима винаги – колкото и грубо да звучи. Важното обаче е, че когато лъжите тръгнат свободно да се разпространяват в мрежата от знайни и незнайни войни, крайният резултат е още по-впечатляващ. Преди години имаше твърдение, че Бил Гейтс финансира ваксини и ги разпространява в Индия, където хората ставали инвалиди след няколко дена. Днес подобно твърдение се появява и за ваксините срещу коронавирус. Появи се и критичното мислене на Кадафи, който споделял някога, че първо щели да ни тровят с болести, а след това да ни продават лекарства – странно е защо ваксините на този етап продължават да са безплатни.

Върнете лентата с десет години и ще си спомните, че биткойн създаваше толкова много въпроси и генерираше толкова много трафик, че се стигна до обществена подигравка. За жалост онези хора, които си закупиха такива през 2012 г., днес са официално милионери – не виждаме някой да се смее сега, нали? Разбира се, не трябва да забравяме, че повечето фалшиви пророци са убедени в своята свещена глупост и винаги ще смятат, че са прави, без значение какво точно се появи. Информацията винаги идва от зълвата на някоя неизвестна личност, която просто трябва да има какво да каже. Нека завършим този материал с мислите на Чарлз Буковски:

„Проблемът на света е, че интелигентните хора са пълни със съмнения, докато глупавите са пълни с увереност.“

Снимки: iStock

 
 
Коментарите са изключени за 3-те най-големи клишета на антиваксърите за ковид ваксините – те познават медицинската индустрия

Повече информация Виж всички