Мексиканските фенове са най-лудите фенове на всяка Световно първенство по футбол

| от |

След като беше направена класация, в която се твърди, че нидерландците са най-щастливите хора на света, започнаха да се раждат и най-различни други интересни състезания между народите. Имаме състезание за най-гостоприемните, най-странните хора на света и още много други. Разбира се, можем да открием, че Балканите се превръщат в локация, която е нещо като подготовка за живота, но след като говорим за класации, нека представим и хулиганите на всяко световно първенство по футбол – мексиканците.

Тук е момента да посочим, че не говорим с лоши чувства към тях, а напротив, представянето им като публика може да се смята за нещо, достойно за уважение. След този материал ще има поне един човек, който ще иска да покаже горещата латинска кръв на една маса и да проведе специален социален експеримент, изваждайки ракиените огнени резерви.

Няма защо да се лъжем, мексиканците имат лошо пиянство, което често достига висините на дипломатически скандал, но някъде в ядрото на всичко това ще открием, че сме склонни да им простим всичко, а и съдейки по скоростта, с която FIFA може да ни направи домакин или част от домакинство за световно първенство по футбол, можем спокойно да се смятаме за хора в пълна безопасност. Какво имаме предвид? В следващите редове ще обърнем внимание на мексиканските алкохолни прояви, които се случват на домакините, когато се превърнат в световна футболна точка.

Започваме с далечната 1998 г. и печалното отпадане на родните национали. За съжаление не успяхме да излезем от групата и бяхме жестоко наказани от Испания, Нигерия и Парагвай. Футболът не беше на ниво, но статистиката ще ни изненада с нещо далеч по-интересно. За целта ще насочим вниманието си към Триумфалната арка и факта, че в последните години беше опакована от български творец.

Историята разказва, че въпросният монумент е създаден от самия Наполеон Бонапарт. Под нея се крие гробницата на незнайните, а в центъра гори вечния огън, почитащ паметта на падналите войници в битката. В историята на този паметник ще открием, че огънят е бил гасен само два пъти. И в първия случай участва именно мексиканец. След като Франция печели първенството, един разстроен мексиканец не може да понесе победата.

След като цяла вечер консумирал алкохол и търсил някаква форма на отмъщение, стигнал до решението, че може да изгаси огъня. Брилянтната идея се родила във време, в което мъжът нямал никакви налични течности и затова се насочил към единственият вариант – преработеният алкохол в тялото му. С други думи, мъжът е облекчил своите нужди върху паметника и успешно гаси вечния огън. Заловен е на следващия ден и макар да отрича, някои от обидените французи продължавали да го сочат като основна причина за обидата.

Френските власти го депортират с черен печат и мъжът няма право никога повече да стъпва във Франция. Попитан защо го е направил, той ще припомни, че някога именно армиите на Наполеон III са се опитвали да завладеят Мексико и точно по тази причина е трябвало да върне жеста. Второто гасене на огъня е дело на австралийци, които обикаляли града и решили, че след като имат наденици, могат да се съберат край пламъка и да изпекат наденици. Пишем тези редове, за да напомним, че все пак има и други, посегнали на френския паметник.

Чудо голямо, бихте заявили, какво толкова се е случило, все пак има хора и с по-лошо пиянство. Почакайте, това е класация и за целта ще се насочим към следващият важен футболен момент – световното първенство в Корея и Япония през 2002 г. Полицията там е на много високо ниво и през цялото време ще има контрол над града. Страната е работила много върху протекцията на паметниците, а и най-вероятно не са искали някой мексиканец да препикае паметник на Япония, следователно изявата се търси на съвсем различни локации. С какво е известна Япония? Освен съвършената технология, някои много стари традиции и иновации във всяка една дисциплина, можем да открием, че страната на изгряващото слънце се гордее със своя влак-стрела.

Същият е бил винаги на време и дори е бил причина за една оставка на министър на транспорта. Причината за освобождаването на поста е и фактът, че същият допуснал общо закъснение от една минута на железниците и нямал никакво оправдание за случващото се. За цялата история на влакът-стрела има само едно внезапно спиране. Помислете си за причината? Точно така, пиян мексиканец се качил на влака, осъзнал, че пътува в друга посока и дръпнал аварийната спирачка.

Останалите пътници, които имали доблестта да се возят в трезво състояние и да вярват изцяло в системата, започнали да се паникьосват и да напускат влака, тъй като никога досега не са ставали свидетели на внезапно спиране. Мексико, просто не може да не го обичате! Не знаем какво се случва с този герой, но пък поне няма препикани паметници, честно!

Голяма работа, все пак има и такива моменти, но чакайте, не сме свършили! Само 4 години по-късно ще открием, че Мексико пристига на световното първенство в Германия. Мексиканските гости са настанени в Хановер, за да бъдат малко по-далече от феновете на други отбори, с които са в една група. Хитри германци, бихте казали, вече са знаели, че пиянството е лошо. Не точно, понеже местата са били ограничени, мексиканците имат възможност да се настанят в стар военен бункер, който между другото се смята за паметник на изкуството.

За мнозина ще е чест да посетят това място, но не и за Еваристо Мадеро. Бедният почитател е трябвало да се подготви за мачът с Ангола, но още с настаняването е решил да се зареди с колкото се може повече алкохол. На финалът бил толкова добре почерпен, че така и не успял да отиде на мача. Останалите мексиканци се прибират, но на сутринта освобождават локацията и заминават за следващата среща.

Немското спортно министерство е измислило вариант да разхожда феновете от една до друга точка и по този начин да показва повече паметници и повече от своята история. Еваристо не е имал този късмет, защото неговите другари заминават, а немските управници заключват бункера. Няколко часа по-късно въпросният запалянко се събужда и осъзнава, че е заключен. Не е ясно кой първи се е сетил, че Мадеро е в бункера, но спасението дошло към обяд.

Три от три? Може ли мексиканският запалянко да продължи? Разбира се, че може, колкото повече футболни първенства има, толкова повече изцепки се случват. Легендата продължава с първенството в Южна Африка през 2010 г. Там Мексико играе повече от добре и наистина се раздава с пълна сила. А всяка победа може да се смята за само още една причина да се изгорят мозъчни клетки с алкохол. По време на едно от пиршествата ще открием, че група мексиканци забелязва статуята на Нелсън Мендела.

Най-трезвите и смелите успяват да се покатерят върху паметника, да поставят сомбреро на главата на Нелсън, както и пончо. Хефе Мендела най-вероятно не се е съпротивлявал, а и какво толкова лошо има да се почерпи за победата на Мексико. Оказва се, че страната не приема това като невинна закачка, следователно въпросният герой е арестуван, а мексиканският посланик е извикан да дава обяснения.

Има моменти, в които мексиканските фенове наистина прекаляват в своето празненство и точно това се случва на световното първенство в Бразилия през 2014 г. По време на пътуването към Бразилия, Хорхе Алберто Лопез Аморес – син на главния прокурор на Чиапас, прекалява с купона и по някаква странна идея решава да скочи от кораба в открито море (океан, ако искате). Единственият проблем е, че бедният Хорхе не познава законите на физиката. Скок от 40 метра височина във водата ще е шоков за човек, който не знае как да сгъне тялото си. Още при падането, Аморес претърпява няколко фрактури. Местен бразилски кораб ще се опита да го спаси, но преди да стигне до него, тялото е повлечено във водата и никой не успява да го открие. За съжаление има и трагични глупави инциденти, породени от твърде много духове в бутилка.

Поне знаем, че мексиканците никога няма да пробват да вилнеят, нали? Не точно. За първи път руските пиячи посрещат достоен опонент, който може да накара и кон да откаже алкохола. На мач между Германия и Мексико, Раян Хофман (звучи като американско име, но той е мексиканец), вади немски флаг и решава да го стъпче, докато очаква от своя тим да спечели мача. Мексико наистина успява, а Хофман е изведен доста бързо от стадиона, тъй като група германци имали голямо желание да поговорят относно геополитическите отношения. Същият човек по-късно ще има много други проблеми, както и обвинения в изнасилване и бързо ще се забрави легендата за изпълненията в Русия.

Добре, но ако все пак говорим за настоящето световно първенство в Катар, където алкохол се предлага на много малко места и в повечето случаи същият ще бъде доста скъп, то какво можем да кажем по въпроса? Марсело Ебрард е министър на външните работи за Мексико и за да няма проблеми, установява специален център като моли жителите на Катар да се обърнат първо към него, за да е сигурен, че феновете няма да влязат в новините за пореден път. Изпратени са и 15 члена на националната гвардия, които да охлаждат мексиканските страсти и да ги спират да бъдат, ами мексикански фенове, каквито вече описахме в горните редове. За съжаление се оказа, че не е преценил един проблем.

Преди началото на първенството е заловен мексикански запалянко, който се опитал да подготви почвата за едно хубаво първенство. В този случай говорим за човек, който се опитал да пренесе нелегално алкохол. Като истински гений, мексиканският фен пропуснал факта, че на летището се проверява всеки багаж, особено след като рисковете от атентати в последно време са високи. Въпросният герой очаква присъда от около 30 удара с камшик за нарушаване на правилата, но световно без алкохол и мексиканец без изцепка на световно, то това не е правилният свят, в който футболът трябва да се развива, нали?  

 
 
Коментарите са изключени за Мексиканските фенове са най-лудите фенове на всяка Световно първенство по футбол

Повече информация Виж всички