Джулиъс Франсис, някога на ринга с Майк Тайсън, сега една страховита охрана в мол

| от |

Каква е съдбата на повечето пенсионирани боксьори, особено онези, които никога не успяват да стигнат до великите милиони и до лъскав живот. Не всеки е Флойд Мейуедър, но както ще разберем в по-нататъшните истории, някои хора могат да забравят, че понякога един боксьор или професионален ММА боец може спокойно да се преквалифицира като охрана.

Поне това е направил бившия боксьор Джулиъс Франсис. Въпросният е известен хулиган на младини и не може да се пропусне един факт – има няколко присъди и лежи в затвора по най-различни поводи. На 28 години през далечната 1993 г. решава да тества физиката си в 5-рундови мачове, където показва достатъчно талант, за да продължи своята кариера.

В професионалната си кариера ще се изправи срещу Витали Кличко, като украинецът ще се постарае не просто да победи в мача, но да приключи кариерата на Франсис – три последователни нокдауна ще сложат край на мача.

Един от най-великите мачове в кариерата на Джулиъс е мачът с бившия шампион Майк Тайсън през 2000 г. в Манчестър. Не можем да се изненадваме от факта, че тогава железният Майк успява да го свали цели пет пъти в два рунда. За жалост Франсис не успява да блесне много, но успява да вземе почти милион от срещата си.

По това време издания като Mirror заплащат по 20 хиляди паунда за реклама, използвайки лицето, което по-рано е било придатък на юмруците на Тайсън. През 2009 г. кариерата на Франсис приключва, като той самият предпочита да бъде треньор. Днес мъжът не е в най-върховата си форма, но все пак има достатъчно добра биография, за да бъде нает като охрана на различни клубове и заведения, където никой не може да го разпознае.

Интересът към него самия продължава да расте, след като група случайни минувачи успяват да заснемат скандал в мола, в който участва и самия Франсис. Като човек с 23 победи, 24 загуби и 1 равен мач, той не би трябвало да впечатлява много професионалистите, но за неподготвените биячи, боксьорът в тежка категория е наистина страшилище. В социалната мрежа Reddit случаен минувач заснема Франсис, който се опитва да се разправи и да намери мирно решение на възникналия конфликт.

Преди изобщо да се стигне до някаква по-сериозна ексцесия, Джулиъс успява да демонстрира защо няма термин като бивш боксьор, особено срещу човек, който е употребил алкохол и няма физическата подготовка. Макар и обикновено да се стига до съд, особено след като бивш професионален атлет има познанията не само да се защитава, но и да не повтаря своите атаки.

На този етап няма заведени съдебни дела, но по-забавното е, че мнозина успяха да разпознаят бившия боксьор, а след това той самият признава, че е имало хора, които идват за автограф. В професионалният свят наистина е трудно, но това не винаги може да се смята за някакъв особен проблем.

 
 
Коментарите са изключени за Джулиъс Франсис, някога на ринга с Майк Тайсън, сега една страховита охрана в мол

Повече информация Виж всички