shareit

Защо хора изчезват в триъгълника на Аляска

| от |

Аляска може да се смята за една от недокоснатите ледени пустини, които крият най-различни мистерии. Самолетите могат да паднат, планинарите изчезват, а някои местни и туристи сякаш потъват в снега и никога повече не могат да бъдат открити.

Според направената статистика, всички тези аномалии се случват в така наречения триъгълник на Аляска. Същият се разпростира на четири континента. От югоизточната пустош и фиордите, през тундрата и нагоре до арктическите планини. В неговата граница се включват огромни територии и често може да се смята, че човек би могъл да се изгуби безследно, но това винаги важи за цялата територия.

Географски погледнато, можем да открием, че около 55% от всички туристи посещават части от Източна Аляска. Местните жители на Аляска също живеят близо до цивилизацията, но повтарят същата мистерия и отказват да вървят по-навътре в дивото.

Аляска остава известна с високия брой изчезнали хора, почти двойно на тези, които изчезват в САЩ. Има много случаи на хора, които са избягали от домовете си, но броят на изгубените хора също е висок. Повечето се губят в дивия триъгълник на Аляска и се притискат в капана на глетчерите и дълбоките езера.

Реките са силни през цялата година, а до градовете се стига трудно и почти невъзможно. Опитните планинари отказват да ходят там в определени сезони от годината. Не е най-приятното място при отрицателни температури и близо 300 хиляди гризлита, които се разхождат свободно, придружавани от други хищници. Комбинацията от всичко това обяснява и високия рейтинг на изчезващите от 80-те години на миналия век.

До днес се твърди, че между 16 и 53 хиляди са изчезналите до наши дни. Според властите се говори за различна цифра – 1319 души от популация близо 733 500 души. Около 41.7 човека изчезват на около 100 хиляди души – все пак това продължава да е висок рейтинг. На второ място е щата Аризона с едва 4.5 души на 100 хиляди.

За година полицията в Аляска прави повече от 450 издирвания и спасителни операции, тренират се около 1100 доброволци в претърсването на близо 1.7 милиона квадратни километра. Всеки доброволец трябва да претърси сам около 1564 квадратни километра.

Първите изчезнали са Хейл Бог и Никълъс Бегич, които на 16 октомври 1972 г. падат със самолет в Аляска. Самолетът им изчезва, няма сигнал за бедствие или каквото и да било друго. В историята има паднали около 40 военни самолета и още 50 цивилни, които попадат точно в тази решетка, не могат да бъдат открити дори самолетите, което прави самата загатка още по-странна.

Теориите са изключително много от лошо време до опити за убийство. Мистерията продължава да стои. Както Бермудския триъгълник има достатъчно история, така се случва и с този в Аляска.

Местните жители смятат, че повечето изчезвания са следствие на Кущака или Коошдакха. Наричат ги шейпшифтъри или други странни създания, които излизат под формата на това, което един човек обича най-много. Представете си нещо като морска сирена, която води моряка към опасност и неговата сигурна смърт. Това е само една от многото легенди. Замесени са същества като извънземните.

През ноември 1986 г. японски самолет с капитан Кенджи Тераучи ще даде пълен доклад относно състоянието на самолета си над Анкоридж. Според доклада ще открием, че всичко е било наред между границата с Канада и Аляска. На 11 януари капитанът прелита над въпросния триъгълник и съобщава, че вижда нещо странно в небето.

По данни на радарните системи, японецът е забелязал, че става въпрос за друг самолет, който е бил в близост, но по думите на пилота, видяното е нещо много по-различно от самолет.

Мнозина споделят, че това може да е ефект от HHARP, но отново няма никакви доказателства и връзка между падналите самолети и всички изгубени хора. Нека не забравяме, че Аляска е и локация с най-много серийни убийци от всички останали щати, следователно има връзка и за това редуциране.

Един от най-често срещаните случаи и най-разумното обяснение за загубата на хора е, че повечето подценяват наистина дивата природа на Аляска. Това не е място за разходки и никога няма да бъде.

Около 26% от Аляска остават необитаеми, но също така ще открием, че останалите 54% остават в дивата част на САЩ. Част от самия щат може да обясни и защо повечето хора наистина изчезват. Едно издирване може да се провежда цяла година, докато в друг щат ще отнеме няколко дена. Аляска е враждебна среда. Мнозина дори не подозират каква е силата на водата, както и собствените си запаси. И ако се чудите кой е по-опасен от мечките в Аляска, нека обясним – тайната се крие в лосовете. Те са териториални и не обичат неканени гости, което ги превръща в много опасни животни в дивото. Впрочем повечето инциденти се случват с тях, а не толкова с мечките.

 
 
Коментарите са изключени за Защо хора изчезват в триъгълника на Аляска

Повече информация Виж всички