shareit

Съдът в Испания сметна половия акт за разплащане като законен – една хилядолетна традиция не може да бъде сгрешена

| от |

Модерните времена изискват и модерни решения, особено след като икономиката може да притисне абсолютно всеки един човек в ъгъла. И докато финикийските знаци, при това под всички модерни форми, могат да бъдат преведени и предоставени между две страни с особено разнообразие, съдът в Испания официално заяви, че ще откаже протеста на жена, която е била помолена от бивш партньор да изплати своя дълг от 15 000 евро с помощта на орална любов.

Причината да знаем повече за това неприлично предложение с цел финансово възмездие е и фактът, че пострадалата поискала да заведе дело за сексуален тормоз. За да може ситуацията да бъде напълно завършена като безумна, дамата е насочила своя гняв срещу бившия си зет. Като човек, с когото е имала добри отношения, обвиняемата е поискала от него въпросната сума, а той е отвърнал точно и бързо на нуждите на своята вече бивша роднина, като дори не е задал въпроса относно погасяването на дълга, лихви и други допълнителни условия относно предоставянето на заема.

В един момент ще има обаждане и напомняне, че експресната услуга може да бъде затвърдена с помощта на един-два, а може и повече орални полови контакти, които да гарантират или дори да повишат доверието между двете страни. До тях не се стига, но едната страна е готова да опрости напълно финансовата пропаст, особено след като тялото може да получи и да се радва на много повече емоция. Поради високата стойност, 38-годишната дама е отвърнала на исканията и дори се е разплатила около 5 пъти. Веднага след тази стъпка, испанският съд разбира за спогодбата, която гласи, че едната страна предоставя безлихвен кредит в замяна на интимни отношения, докато другата не трябва да се оплаква, особено след като е получила средствата.

За изненада на всички, испанският съд не вижда нищо нередно – всеки може да се договори с определени и конкретни условия, когато иска да получи определена лихва, но дали изобщо този случай е нов? Нима не сме виждали подобни елементи и разплащане на услуги и стоки с помощта на полов контакт? Един бърз поглед ще ни покаже, че античността не е непозната на подобни отношения. Да, веднага ще си спомните за Древен Рим и факта, че бардаците, както и половете, могат да се разглеждат само като една подробност. Тук е редно да обърнем внимание на мъжката любов – като най-силна и известна – практикувана предимно сред войниците.

Там ситуацията е клоняла повече към изнасилване и варварско налагане на силите, на един човек над друг, но това е само една от основните подробности. Що се отнася до историята на платената любов, то римляните не са го измислили, що се отнася  до гърците – те също могат да се отпишат от това състезание, защото най-ранните следи на платената любов – говорим за най-древната професия в света – могат да бъдат открити в Древния Близък Изток. И за да има още по-голяма ирония на съдбата, всички те са описани от гръцкия историк Херодот, който обръща внимание на следните елементи в така наречените „Домове на рая“. Очевидно е, че шумерите никога не са имали някакво негативно отношение към жените, практикуващи точно това, половият контакт е нещо красиво и вълнуващо за тях, като техните архиви ще покажат, че професията възниква около 2400 г. пр. Хр.

Самият бардак придобива ролята на храм и се управлява от шумерски свещеник – предвид последните религиозни скандали в католическата и православната църква – сега отношенията са само малко по-прикрити, но не и прекъснати. Обратно в историята, когато град Урук се сдобива с райски дом, той е посветен на богинята Ищар и в него се откриват три класи жени. Първите са известни с изпълнението на специални сексуални ритуали в храма, вторите имат достъп до определени гости, като трябва да ги обслужват не само сексуално, но и по всеки друг начин – напитки, храна и още много други.

Silhouette of female legs in high heels coming to car, prostitution, sex tourism

Третият вид жени се нарежда в най-ниската класа и дамите там са задължени да си търсят сами своите клиенти по улицата. Не винаги се говори само за жени – град Канаан е известен с храм, в който има и мъже, практикуващи същата професия – най-често обгрижвайки други заможни мъже, ала генерално йерархията остава същата. Подобни храмове могат да се забележат в Сардиния и още много други крайбрежни градове около Средиземноморието.

В следващите две хилядолетия ще открием, че професията най-накрая ще стигне до Гърция, Рим, Индия, Китай и Япония. Император Константин е и причината да се сложи край на това забавление, след като разрушава храмовете на въпросната богиня в полза на християнството. Най-древната професия се оправдава с няколко хилядолетия, но ако изключим финансовата част, а просто се върнем назад във времето, когато се говори за дарообмен и законово съображение, къде се нарежда испанският казус от горните редове? За подобни отношения дори съществува термин – транзакционен секс и подозираме, че идеята идва от думата транзакция.

Експертите наричат тази връзка полови отношения в замяна на дарове или предоставяне на финанси за сметка на различни плътски желания и задоволявания. При този вид връзка е ясно, че участниците не получават ранга на най-древната професия на база няколко белега: двойката няма други партньори и остава моногамна до разваляне на условията или генерално на уговорката. Тук има и друг момент, че страната, която предлага своите полови услуги, може и да не очаква веднага заплащане с материални блага, впрочем може да запази своя актив за бъдеще време, с което да спечели колкото се може повече.

Налагането на тази идеология се забелязва за често в суб-Сахарска Африка, където по презумпция се смята, че мъжът трябва да предоставя различни блага за дома, а жената да затвърждава отношенията с помощта на своето тяло. От този континент, практиката продължава към Европа и Северна Америка, но с една много по-специална стъпка – възрастовото ограничение пада много бързо и скоро стъпките напред и назад ще се отразят върху самата идея. Анна Никол Смит е един много добър пример, след като нейният партньор беше 89-годишен милиардер, който очевидно не се притесняваше от възрастовата разлика – така изглежда тази версия на транзакционната връзка.

Къде стои християнството по тази тема? Продаването на тялото се смята за грях, както ще срещнем в някои от главите, но също така не трябва да забравяме, че прошката е интегрирана в основните задължения на един добър християнин. Противно на традиционните очаквания, Мария-Магдалена никога не е описвана в Библията като лека жена, а като грешна жена – оригиналните текстове и до днес не посочват какво точно е направила. Промените са направени от Католическата църква, като най-вероятно и православната е използвала този момент, за да възпита жената и да постави основите на семейството като възможност за действие.

Проблемът обаче е, че с промяната на текста ще има няколко века, в които никой няма да се извини за манипулациите. Какви други форми на сексуално разплащане има в света? Съществува традиция, която носи името „Секс за риба“. Социалният феномен изисква от повечето жени, занимаващи се с търговия, да подсигурят хранителните запаси на сергията си, като в замяна предлагат себе си. Ако липсва подобна услуга, рибарите продължават да търсят следващата сергия, която е готова да отвърне на речните и морски страсти. Следователно сергията с най-прясна риба е и тази на най-страстната продавачка – неписаният закон изисква тази професия да се наследява и от дъщерите на търговците, за да може бизнесът да продължи.

Регионите в близост до водоеми работи по този начин, но отново откриваме, че в Суб-Сахарската област е установена практика. И няма много място за срамуване, след като хората не са единствените, открили този вариант. Пингвините са известни като едни от най-големите прелюбодейци. Женските ще се измъкнат тайно от своите партньори, ще извършат полов акт със свободен мъжки и ще си тръгнат с едно от камъчетата на неговото гнездо.

Други учени са на мнение, че докато женската се наведе, за да открадне тази скъпоценност, мъжкият прави всичко възможно, за да знае, че всичко е заработено – що се отнася до крадлата, в повечето случаи става ясно, че тя няма нищо против допълнителна емоция. Изследване на института Макс Планк относно Еволюционната Антропология ще потвърди една теория с името „Месо за секс“. Учените смятат, че в миналото, особено в онези периоди, когато човекът се е хранил предимно с месо, а за най-голяма радост и опознаването на огъня е вече факт.

Преди да се появят зеленчуците в менюто, дори човешката челюст е с различна структура. Все пак да се върнем на секса, каква е връзката между хората, шимпанзетата, сексът и месото? С разглеждането на шимпанзета в един от парковете, учените стигат до заключението, че проституцията при тези видове е налична. Нещо повече, ако мъжките успеят да набавят повече храна, те задължително ще се радват на женското внимание, при това от много повече партньорки.

С доказването на тази аномалия, изследователите са сигурни, че някога и първите хора са разменяли тялото си за допълнителни блага, понякога за оцеляване, понякога за затвърждаването на определена социална позиция – за моралната няма смисъл дори да говорим. С наличието на толкова много доказателства, испанският съд не може да бъде критикуван, след като имаме традиционен дарообмен.  И не, това не е нещо ново и най-вероятно няма да бъде изкоренено или прекъснато.

Причините са логични, когато имаме социално, материално и силово влияние, то идва с определени позитиви и привличането на повече внимание от противоположния пол, а и не само. Ако търсим още по-разумен отговор, наличието на така известните полови акценти ще помогне. Те са и логични, ако един мъж  се привлича предимно към визията на една жена,  то тя ще използва така наречените родителски заложби или родителско наследство.

Това е онзи момент, в който една жена избира партньора си на база на това, дали може да бъде добър родител, да издържа  семейство и да я защитава, докато е в най-уязвимия период – бременност, а и не само. Макар и много от приоритетите днес да са заменени с кариера или други по-интересни аномалии, това е основният наблюдаван белег от канадски учени.

 
 
Коментарите са изключени за Съдът в Испания сметна половия акт за разплащане като законен – една хилядолетна традиция не може да бъде сгрешена

Повече информация Виж всички