Пенисът на алигатора е постоянно еректирал, но се показва само когато е необходимо

| от |

Пенисът на алигатора не се изключва; той не се пълни с кръв, а поддържа постоянна ерекция благодарение на гъстата мрежа от колагенови влакна в него.

Откриването на това му уникално качество е изненада за група изследователи, както можете да видите в долното видео, което наистина, наистина не ви препоръчваме да гледате, ако в момента сте в офиса. В него Брандън Мур от Техническия университет в Луизиана прави дисекция на прясно умрял мъжки алигатор и когато скалпелът му влиза в контакт с тазовия нерв, пениса на животното се освобождава.

Даян Кели от Масачузетския университет публикува статия за гениталната особеност на това същество и работата ѝ разкрива, че пенисът на алигаторите не се нуждае от подуване, за разлика от тези на бозайниците, птиците и други влечуги. Вместо това той поддържа постоянна ерекция, като е изграден от плътни слоеве колаген – основният структурен протеин в съединителните ни тъкани.

Ако не знаете как изглежда пенисът на алигатора, то това е с основателна причина. Те не го развяват постоянно от външната страна на тялото си като други животни, а прибират 10-сантиметровия си призрачно бял придатък зад нещо, наречено клоака.

Странно, но Кели установява, че пенисът също така няма мускулатура, а е твърда структура, която се намира върху леватора на клоаката, без да е прикрепена към него. Чрез манипулиране на леватора при мъртви животни Кели успява да пресъздаде експлозивното действие на члена, което видяхме във видеото на Брандън Мур.

Това показва, че именно този мускул е позволил на постоянно еректиралия пенис да изхвърчи навън с апломб, като е притиснал клоаката, изтласквайки го с плътен колаген навън. Когато мускулът се отпусне пък, сухожилията придърпват пениса на алигатора обратно.

Ето вече знаете.

 
 
Коментарите са изключени за Пенисът на алигатора е постоянно еректирал, но се показва само когато е необходимо

Повече информация Виж всички