shareit

Великите любовни истории: Силвестър Сталоун и Дженифър Флавин: третият път е на късмет

| от Мая Вуковска |

Вие играли ли сте си пред блока на Рамбо? А на жена му на Рамбо?

Няма как, понеже Рамбо няма жена. Той е вълк-единак. Жилав, безчувствен, суров и агресивен. Романтиката не го вълнува, а единствено го интересува да изтрепва лошите по възможно най-зрелищен начин. Но съблече ли черния потник и свали оръжието, актьорът, който носи като запазена марка кожата на Рамбо, става оня мил и чувствителен човек-канара с душа на влюбчиво момче, когато всички познаваме с името Силвестър Сталоун.

Това е вълнуващата и изпълнена с много “ако”, “дали”, “никога повече” и “завинаги заедно” история на любимеца на малки и големи Слай и неговата Дженифър.

Помогни си сам, за да ти помогне и Господ

Когато през 1976-а филмът за боксьора-неудачник Роки Балбоа стана грандиозен хит и спечели три “Оскара”, жените по света полудяха по “италианския жребец”.  Вечер даже се сънуваха на мястото на неговата екранна любима, Ейдриън  – как се топят от любов и страст в нежните му, грижовни ръце-чукове. В реалния живот обаче една жена имаше Роки само за себе си.

Саша Цак е първата от общо трите госпожи Сталоун. С нея Майкъл (каквото е първото му име, вписано в рожделното му свидетелство) се запознава, докато работи като разпоредител в един театър в Манхатън. Дошъл е още пре 67-а в Ню Йорк, за да изпълни мечтата си и да стане актьор. Преди да се сдобие със световна слава покрай “Роки” обаче, той и Саша (с която се женят през 74-а) живеят не просто скромно, а направо мизерно.

След като от театъра го уволняват, младоженците се местят да живеят в Холивуд с надеждата, че актьорската кариера на Силвестър най-после ще потръгне. Ролите, които получава обаче, продължават да са мижави и вместо да го приближават, го отдалечават още повече от желания успех. И така до знаменателния ден 24 март 1975-а. Тогава Сталоун гледа на живо боксовия мач между Мохамед Али и Чък Уепнър.  Видяното му повлиява толкова силно, че сяда и за три дни написва сценария на “Роки”.

Останалото, както се казва, е история.

Но да се върнем в семейното гнездо, в което Слай и Саша посрещат двете си гарджета, синовете Сейдж (р. 1976) и Серджо (р. 1979).

През 2012-а Сейдж е намерен мъртъв в дома си в Ел Ей. Въпреки наличието на празни шишенца с лекарства до трупа, аутопсията показва, че смъртта е причинена от сърдечен инцидент в резултат на атеросклероза.  Другият син, Серджо, е диагностициран с аутизъм още на тригодишна възраст. Понастоящем за него не се знае нищо, защото никой не говори за него. Включително и  баща му.

За 11-те години заедно бракът им претърпява два сериозни срива – веднъж се разделят през 78-а и после пак се сдобряват, обаче след втората раздяла през 85-а, повече така и не се събират отново. Медийните спекулации относно причините за развода варират от дългите отсъствия на актьора, гарнирани с извънбрачни афери, до грижите за Серджо, които така поглъщат Саша, че в един момент тя престава да обръща внимание и на съпруга си, и другото си дете.  Разводът им привлича голям обществен интерес първо, защото феновете страшно се вълнуват от всичко, случващо се в живота на любимия им актьор, и второ, заради огромната за времето (а и по принцип) сума, която съдът отсъжда в полза Цак – 12 млн. долара.

Ръце – пълни, глава – празна

В по-младите си години Сталоун има навика да си избира гаджетата по снимки в модни списания. Както и в списания “само за мъже”. Очевидно запозната с този факт, датският модел с бомбастичен бюст Бригит Нилсен решава, че най-ефективният и ефектен начин да привлече вниманието на холивудската звезда би бил като изпрати в хотелската му стая своя фотография в провокативна поза и облекло. “Здравейте, господин Сталоун, казвам се Бригит и много искам да се запознаем”, написва тя с красив почерк на гърба на снимката. На Слай, понеже му е слаб ангелът, веднага лапва въдицата и не само, че се запознава с пищната блондинка, но и се жени за нея едва няколко месеца, след като се е развел с първата си жена.

Бракът им, просъществувал едва 19 месеца, е пълна катастрофа. В откровено  интервю пред The Guardian от 2019 г. Нилсен си спомня с горчивина за времето, прекарано със Сталоун: “Между нас нещата не се получиха заради голямата възрастова разлика – нямахме никакви допирни точки, никакви общи интереси. Когато го напуснах обаче, всички ме нарочиха за лошия във филма. Как съм могла да причиня това на любимия им Слай?! Злорадстваха по мой адрес и се питаха кой ще бъде поредният шаран, който ще се улови на въдицата ми.”

Не че искам да съм груба, но от уважение към статистиката само ще спомена, че официалната бройка на “шараните” в списъка на Нилсен към настоящия момент е общо шест.

Да скъсаш с гаджето с писмо по пощенски куриер

Вече сме в 1988-а.

42-годишният Сталоун може и да има два брака зад гърба си, но в никакъв случай не възнамерява да си ляга сам до края на живота си. Когато се запознава с 19-годишната ослепително красива моделка Дженифър Флавин в ресторант в Бевърли Хилс, любовта се стоваря отгоре му като тухла четворка. Привличането е двустранно и много скоро двамата си изграждат приятна рутина, която включва разходки и игри с кучето по плажа и уютни домашни вечери с домашно приготвени вкусотии и гледане на филми.

Присъствието на Дженифър се отразява повече от добре на Сталоун и той отново е влюбен – в нея и в живота.

Любовта обаче не му пречи да продължава да търси забавления другаде. Въпреки настоятелно тиражираните слухове за изневерите на Слай, Дженифър не се поддава на натиска да очерни любимия си. “Не съм чак толкова наивна, че да не се досещам какво става, когато ме няма,” казва тя в интервю през онези турболентни за връзката им времена. “Той е 45-годишен мъж и аз не мога да го променя. Може и да хойка, да, но не ми се вярва чак пък толкова да си го развява насам-натам.

Прекарваме минимум по пет дни и нощи на седмица заедно и ако беше чак такъв Казанова, какъвто пресата го изкарва, не знам как би смогвал да ми изневерява през останалото време.” Е явно е намирал време, понеже през 94-а Слай къса с нея посредством нескопосано написано писмо от шест страници, което изпраща по куриер. Мотивът да го направи не е известен, но много вероятно е това да е била връзката  му с поредната моделка, която си е харесал по снимка в “Плейбой”.

Докато разочарованата Дженифър си изплаква очите по Слай, въпросната моделка, Джанис Дикинсън, ражда момиченце, за което всички логично предполагат, че е биологическо дете на Сталоун. ДНК тестовете обаче отхвърлят категорично тези спекулации и съкрушената Дженифър вижда надежда да се върне обратно в играта.

Играта за спечелване на сърцето на “Роки”. Завинаги.

И й се получава!

“Сребърната” двойка и техните “златни” дъщери

През май тази година Сталоун и Флавин отпразнуваха своята сребърна сватба – 25 години съвместен живот.

За да разберем как се е стигнала до този happy ending, трябва да се върнем отново назад във времето, до 1995-а, когато, след като се отървава от бремето на натрапеното бащинство, Джени великодушно се съгласява да го приеме обратно в обятията си. Първото им бебе, бащинството на което този път е неоспоримо, се появява на бял свят през ноември 1996-а. София е с вроден сърдечен дефект, който обаче докторите успяват да отстранят успешно своевременно. Въпреки щастливата развръзка Сталоун е толкова стресиран от случилото се, че това го кара да дари дебел чек на eдна Лос-Анджелистка организация, която спонсорира изследвания в областта на вродените сърдечни аномалии.

Новоизпечените родители се вричат във вечна обич и любов на 17 май 1997 г. Бракосъчетанието се състои в хотел “Дорчестър” в Лондон, последвано от църковен ритуал в параклиса на замъка Бленхайм в Оксфоршир. Малкото присъстващи на партито след това няма как да не забележат, че Сталоун е на седмото небе от щастие, а братът на булката е категоричен: “След като се събраха отново, сестра ми вече беше убедена, че Силвестър се е кротнал. Пък и човекът вече е на годинки, за да гони дивото…”

През следващите пет години семейството се разраства с още два члена – Систин Роуз (р.1998) и Скарлет Роуз (р.2002).

Кой би предположил, че недодялан мъж като Сталоун, който отгоре на всичко заради калпава медицинска процедура при раждането си е останал с полу-парализирано, направо грозновато лице, може да прави такива красиви деца! Дори сп. People подви коляно пред красотата и сексапила на момичета, обявявайки  през 2017-а стила им за “предизвикателно шикозен.” Но, разбира се, не трябва да забравяме, че основната подправка в генетичната “супа” е великолепната Дженифър, която на 53 изглежда като връстничка на дъщерите си!

Актьорът неведнъж е казвал: “Отне ми 19 години да проумея, че жена ми ВИНАГИ е права. Знаете ли, повечето жени и Дженифър в частност притежават невероятното качество да взимат мъдри, ерудирани решения. Аз например не броя и до десет преди да направя нещо. А тя… тя винаги премисля ситуацията от всичките възможни страни и никога не прибързва в реакцията си. Най-после нямам проблем да изрека на глас нещо, което никога преди това не съм си даже и помислял, че мога да кажа на някоя жена: Скъпа, оставям всички решения в твоите ръце. Защото ти вярвам напълно.”

По повод годишнината от сватбата им Сталоун публикува постове в социалните медии, с които благодари на жена си за това, че през всичките тези години не е преставала да го обича и разсмива, както и да бди като орлица над цялото семейство.

И един последен, непоискан съвет от мен като за финал: Мъже, приятели, другари! Не чакайте и вие като батко ви Слай да минат години преди да признаете пред себе си, а защо не и на половинката си, че тя е по-силната от вас двамата. Пък макар и да тежи някакви си 50 килограма!

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Силвестър Сталоун и Дженифър Флавин: третият път е на късмет

Повече информация Виж всички