shareit

Великите любовни истории: Ричард Гиър и жените – Синди, момичето на Бонд и испанската умница

| от Мая Вуковска |

На неговата възраст повечето мъже вече дундуркат внуци, мажат колената с Волтарен и играят табла с другите пенсионери в кварталната кръчма. Но той не е “повечето мъже”. Не e дори “някои мъже.” Защото е единственият и неповторим Ричард Гиър – актьорът, който изгря на холивудския небосклон на славата с роля в култовата нео-ноар крими драма “Американско жиголо” и след това прави екранна любов с Джулия Робъртс (и то в два филма!), влезе в кожата на Боб Дилън и танцува степ в мюзикъла “Чикаго”. Но и в живота той доказва, че не е “повечето мъже”, понеже на 72 години все още сменя памперси… и не на внуци, а на двамата си най-малки сина.

Момичето от кориците на модните списания от Токио до Ню Йорк

В края на 80-те 22-годишната Синди Кроуфорд е на върха на моделската си кариера – снимала се е за всички престижни модни издания и е извървяла хиляда километра по модните подиуми и на петте континента. 39-годишният по онова време Ричард не й отстъпва по почести и слава – заслужено си е извювал титлата “секс символ” след участието си в “Американско жиголо” и “Хубава жена”.

Абсолютно неизбежно е, когато двама толкова успешни, красиви и необвързани хора се срещнат, да не припламнат искри.  А тази първа среща за Крофоурд и Гиър е през 1988 г.  по време на барбекю парти, организирано от фотографа Хърб Ритс. Но не той ги запознава, а майката му като една съща добра фея-кръстница! Разликата им е 17 години, той току що е станал будист, а тя е протестантка до мозъка на костите си, той слуша джаз, а тя – поп. Въпреки всичките различия обаче любовта се случва. Както казах – неизбежно е.

Двамата ходят няколко години преди да намерят време да се оженят. Така че когато на Ричард му се отваря един свободен уикенд, той натоварва приятелката си на самолета за Вегас и там, в прословутия “Бял параклис” си разменят брачни клетви и пръстени… от алуминиево фолио. Еуфорията от сватбата още не е преминала, когато започват първите слухове, най-упоритият от който е, че Ричард и Синди са хомосексуални и бракът им е само за прикритие.  Синди приема слуховете с чувство за хумор: “Като се има предвид връзки с колко жени му приписват на Ричард, да се чуди човек кога му остава време да бъде гей!” 

Когато той е известен актьор, а тя е супермодел, нормално е двойката да прекарва дълги периоди от време разделени. Както и при много други подобни бракове, и в този това се оказва препъникамъчето във връзката. Кроуфорд и Гиър се разделят мирно и тихо, като приятели.

Години по-късно в един от епизодите на популярното реалити “Майсторският клас на Опра” Синди прави равносметка на брака си с Гиър, давайки си ясна сметка, че не друго, а именно възрастовата разлика се е оказала решаваща и че когато се омъжиш толкова млада, си все още неориентирана в живота и нямаш ясна представа как искаш да продължи по-нататък.

Три години след развода с Гиър моделката се омъжва за ресторантьора Ранди Гърбър, с когото имат две деца. Ричард се задържа по-дълго необвързан, но в крайна сметка и той се жени повторно.

Най-дългият развод

Съпруга номер две, Кари Лоуел, е модел (разбира се), но също и момичето на Бонд в “Упълномощен да убива” (1989). Вече има два брака зад гърба си, когато се залюбват с Гиър. Синът им Хоумър се ражда през 2000 г., а две години по-късно двамата се женят. Ричард е направо луд по сина си и във всички интервюта заявява, че именно той е спойката в тяхното семейство. Уви, едно дете невинаги е достатъчно, за да задържи двама души заедно.

В основата на разрива помежду им е различният им начин на живот –  той обича усамотението и пази ревниво личния си живот, докато тя е купонджийка и обича да бъде сред много хора. В крайна сметка, след 11-годишен брак, Кари и Дейвид решават да се разделят. Разводът им обаче се проточва с години.

И докато бързо разрешават въпроса за попечителството върху Хоумър, за парите не могат да се договорят така лесно. Все пак по онова време авоарите на актьора се оценявани на стойност 54 млн. долара и е естествено съпругата да иска колкото е възможно по-голям пай. Успяват да се разведат окончателно чак през октомври 2016 г., но подробностите около финансовото споразумение така и не стават публично достояние.

След Гиър Боуъл спира с браковете. Обаче актьорът вече е набрал скорост и още докато тече бракоразводното дело, се влюбва в бъдещата съпруга номер три.

Умната испанка

Родената през 1983 г. Алехандра Мария Силва Гарсия-Бакеро е дъщеря на Игнасио Силва – мастит бизнесмен и бивш вице-президент на футболния клуб Реал Мадрид.

Понеже Гиър е стар семеен приятел на Силва, познава Алехандра още от съвсем малка. Любовта пламва през 2014-а, когато се срещат случайно в хотел в Позитано, на който Алехандра е управител. За тази съдбовна среща тя си спомня: “Когато го видях през онзи ден в Позитано, бях сигурна, че кармата ни събира отново, за да не разделим никога повече.”

Със сватбата не бързат – и двамата току що са приключили с предишните си бракове (от първия си съпруг, рудодобивния магнат Говинд Фридланд, Силва има син). Женят се чак през 2018-а, а веднага на следващата година се ражда синът им, Александър. Съпрузите явно не са си губили времето извън леглото, защото след няма и година обявяват раждането на втори син. Името му продължава да се пази в тайна, защото Алехандра е решена да не го оповестява преди детето да бъде благословено от Далай Лама.

Пред списание “Hola!” през 2020 г. испанската публицистка и политическа активистка казва за съпруга си: ”Той е най-скромният, чувствителен, любящ, внимателен, забавен и щедър човек, когото съм срещала. Какво да ви кажа – влюбена съм! А вие нямаше ли да сте, ако всяка сутрин мъжът ви ви пита: Какво ще те направи днес щастлива?”

Ричард бърза да й върне жеста със същите суперлативни слова: “Аз съм най-щастливият човек във вселената. Женен съм за красива жена, която е умна, чувствителна, страстно отдадена на каузата да помага на хората. Тя е забавна и търпелива, може да прощава, а също и да готви страхотно.” Освен това актьорът не трябва да се притеснява, че при един евентуален развод 33 години по-младата му съпруга ще иска да го ошушка, защото самата тя разполага със солидни авоари. Е, не са колкото неговите 120 милиона, но сумата е седемцифрена.

А ние… ние стискаме палци Далай Лама да е жив и здрав и да благослови втория син на семейството, за да разберем най-сетне как се казва детето.

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Ричард Гиър и жените – Синди, момичето на Бонд и испанската умница

Повече информация Виж всички