shareit

Великите любовни истории: Чарли Шийн – господин “Ще се върна след 15 минути”

| от Мая Вуковска |

Когато редакторът ми ми даде задачата да пиша за жените в живота на Чарли Шийн, възкликнах: “Човече, по-добре ме хвърли на лъвовете! Или поне ми дай една седмица време, защото не бих могла да събера любовните авантюри на този човек в по-малко от 10 хиляди думи!”

Но понеже редакторът ми е коравосърдечен капиталист и не се трогна от жалния ми вопъл, ето че се налага да се изправя срещу едно от най-големите предизвикателства в писателската си кариера досега, а именно – да проследя времевата линия на връзките на един от най-големите холивудски любовчии, който, по собствените му думи, е преспал с 5000 жени.

Дами и господа, затегнете коланите и закопчайте сутиените,  понеже излитаме.

Първото (от общо пет) бебета с фамилия Естевес

Ако сте фенове на днешния ни герой, но сте пропуснали факта, че той изобщо не се казва Чарли, нека да попълня тази дупка в общата ви култура. Актьорът, който успя да спечели сърцата на милиони зрители по света, изигравайки впияндурчения и развратен, но безкрайно симпатичен бохем чичо Чарли в комедийния сериал “Двама мъже и половина”, е роден в Ню Йорк в актьорско семейство. В кръщелното е записан като Карлос Ървин Естевес – фамилията му е от дядото по бащина линия, който е испански емигрант.

От биографията на актьора става ясно, че е “активен” от 1973-а. Не, не полово активен, защото през тази година е едва на 8. Просто тогава за първи път се снима в киното – във филма “Екзекуцията на редник Словик” заедно с баща си Мартин Шийн. Хормоните обаче го удрят само няколко години по-късно и не е изненада за никого, че едва 19-годишен става баща за първи път. С първото си сериозно гадже, Паула Профит се залюбват в гимназията и резултатът от тийнейджърската им любов е дъщерята Касанда Естевес (р. 1984). Всъщност Чарли е могъл да се разпише като баща и по-рано и то омешвайки ДНК-то си с това на великолепната актриса Робин Райт. С нея обаче са нещо като гаджета само няколко месеца  през 81-а.

С нюх за начинаещи актриси

Малко хора знаят, че Шийн е този, който уговаря още никому неизвестната актриса Уинона Хоровиц, с която са гаджета за около 25 кадъра, докато се снимат заедно в “Лукас” (1986), да смени фамилията си на Райдър. Следващата му забивка също е начинаеща, 19-годишна актриса, но не в някое треторазрядно филмче, а в лентата на Полански “Пирати”. 

Казва се Шарлът Люис и е британка. Шарлът не е от най-свенливите и с охота разказва за сексуалния си опит с Чарли: “Когато се любехме, беше същинско дете – мил и чувствителен, винаги се стараеше да ме задоволи. Обаче с течение на времето започна да се прибира все по-късно и това ме тревожеше. От брат му научих, че Чарли пие много. Не му повярвах в началото, но скоро се убедих, че е прав.”

Шарлът не си се представя  във връзка с алкохолик, затова се разделя с Чарли. За да се разсее, отива да се снима за “Плейбой”.

Между питиетата Чарли намира време да омае друга напъпила като майска роза холивудска актриса – Кели Престън. Двамата изглеждат много сладко заедно, облечени в еднакви бели тениски и сини джинси. Изгледите да се задържат като двойка са чудесни. Обаче един инцидент, който оставя мистерия и до ден днешен, слага край на връзката им през 1989 г. Една сутрин Кели се озовава в спешното с простреляна ръка.

Kelly Preston and Charlie Sheen during Hollywood Walk of Fame – March 24, 1989 at Hollywood Boulevard in Hollywood, California, United States. (Photo by Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

В първоначалния полицейски доклад се твърди, че, волно или неволно, Шийн е прострелял приятелката си, но в официалните си изявления след инцидента показанията на двете страни се оказват абсолютно противоречиви. Само те си знаят какво точно е довело до огнестрелната случка, обаче това, което ние знаем е, че скоро след това се разделят. Две години по-късно Престън се жени за Джон Траволта, а Чарли продължава да налива алкохол в себе си, а любовните си сокове в други хубавици.

Вземи си кака (професионалистка!) да те отрака

Така би звучало мотото на Чарли Шийн, ако беше ерген-перничанин през 90-те.

Порното винаги е било сред любимите пороци на Чарли и понеже той е момче, което обича да претворява фантазиите си в реалност, не веднъж и два пъти излиза с жени от “бранша”. А за някои даже и се жени!

Сефтето му е Британи Ашланд, която любителите на жанра “филми за възрасти” може и да са гледали в заглавия като “Завръщането на ченгето-психопат”, “Сатанинските кукли”, “Бузки – 5” и “Храмът на сластта”. Връзката им е кратка като скоротечен рак и приключва с арестуването на Чарли по обвинение в побой. От полицейската сводка става ясно, че я е сграбчил за косата и я повалил на мраморния под, след което в спешното е трябвало да й зашият главата със седем шева.

Чарли заменя бедната, поругана Британи с други нейни колежки – Джинджър Лин и Хедър Хънтър. И после приласкава още няколко, обаче никоя от тях не се оказва толкова благородна и благодарна за вниманието, колкото Хедър, която единствена се изказва в негова подкрепа, когато за пореден път има проблеми със закона: “Чарли е истински джентълмен. Хората си имат добри и лоши страни, но аз съм виждала само неговата добра страна.” Милата Хедър!  Как да не й подари човек едно Дукати за добрите думи!

Мистериозната госпожа Пийл

Чарли среща първата си съпруга, модела Дона Пийл, по време на рекламна фотосесия за марка цигари през юли 95-а. Привличането помежду им е мигновено и се женят само шест седмици след запознанството си. Но понеже бързата кучка знаете какви ги ражда, бракът им трае едва шест месеца. Чарли е този, който подава молба за развод, понеже, според собствените му думи, бракът го задушавал, а Дона е повредена кола, в която вече не искал да се вози. Явно сравнението с бричка доста наранява съпругата, защото веднага след развода изчезва яко дим от публичното пространство. Оттогава животът й остава пълна мистерия. Никой не знае къде е Дона Пийл сега и какви ги върши. 

Буря в чаша вода

Така може да се опише турбулентният втори брак на Чарли Шийн с ослепително красивата актриса Дениз Ричардс. Запознават се по време на снимките на романтичната комедия “Добър съвет” (2001). Въпреки че отвътре му идва да бъде лошо момче, Чарли успява да се стегне и да реформира поведението си преди сватбата. Подлъгана от (илюзорната!) промяна у Чарли, Дениз е на седмото небе. Пред медиите казва, че се е влюбила в един силен мъж, който може да признае слабостите си и се опитва всячески да ги преодолее. Две години след като се женят, се ражда дъщеря им Сам. През същата година, 2004-а, Дениз се присъединява към каста на “Двама мъже и половина”, макар и само за няколко епизода.

Че нещо в брака им не е наред, става ясно, когато Дениз, бременна с второто им дете, подова молба за развод. Казва, че й е било тежко да вземе такова решение, но се налагало, защото трябвала да сложи край на тормоза, на който е полагана вкъщи. Описва поведението на съпруга си от оня период като “насилствено и заплашително”. И дори неведнъж е дръзвал да я заплашвал с убийство. Актрисата твърди, че проблемите им започнали още по време на медения месец, когато Чарли започнал да прекалява с хазарта и ксанакса.

По-нататък поведението му ескалирало в още по-странни и плашещи форми – показвал нездрав интерес към покойната Никол Симпсън[1] като често разглеждал снимки от аутопсията й, а освен това Дениз на няколко пъти го хващала да гледа гей порно с “очевидно малолетни младежи.” Чашата на търпението й съвсем прелива, когато, бременна с втората им дъщеря, започва да кърви и моли Чарли да я откара в болницата. Той обаче й казва да изчака, докато си догледа баскетболния мач.

Официално Ричардс и Шийн престават да бъдат съпрузи през април 2006 г.

Три за късмет – но не и за булката!

Чарли се жени за съпруга номер три, брокерката на недвижими имоти Брук Мюлер, през 2008 г, а на следващата година им се раждат момчета-близнаци. За известно време Чарли се опитва да се държи прилично, но в един момент пак му избиват чивиите и е арестуван по обвинение за заплахи и нанасяне на телесна повреда от втора степен. При това положение Брук няма как да остане повече с него и иска развод. През 2013-а синовете й са отнети и поставени под попечителството на предната г-жа Шийн, Дениз, за периода, през който майката се лекува от зависимостта си към наркотиците.

Charlie Sheen lies in bed with Jodie Foster in a scene from the film ‘Catchfire’, 1990. (Photo by Vestron Pictures/Getty Images)

Колкото повече, толкова повече

2011-а е катастрофална година за Шийн, въпреки че по това време е един от най-скъпоплатените актьори в света. Заради публично направени подигравателни коментари по адрес на създателя на сериала “Двама мъже и половина”, Чък Лори, Warner Bros. прекратяват договора му, убиват екранния му герой и го заместват с Аштън Кътчър. Но в типичния си неглижарски стил Чарли махва с ръка, сипва си голямо питие и казва: “Майната му на ш**ания чичо Чарли, майната им на Warner, майната му и на брака!

И без това на кой му се иска да е само с една жена!” Затова той си взима две наведнъж –  порно труженичките Бри Олсън и Натали Кенли. Пред жълтите медии ги нарича свои “богини” и, ако се съди по общите им снимки, тримата си живеят в мир и сговор. За известно време. И понеже подобни mѐnage-а̀-trois рядко сработват за дълго време, така и при тези тримата неминуемо се стига до момента, в който момичета си тръгват, оставяйки чичо им Чарли сам и на сухо.

Но не задълго.

Той вече е набрал инерция и се прехвърля на друга тяхна колежка. Тя е една от “домашните любимци на месеца” на Penthouse, Джорджа Джоунс. Краткотрайна им връзка приключва, когато Чарли оповестява годежа си с порно звездата Брет Роси. Но само месец преди заплануваната за ноември 2014 г. сватба двамата обявяват, че се разделят “по взаимно съгласие.” Само че еротичната моделка не оставя Шийн да се измъкне, без да си плати, и то дебело. Завежда дела срещу него по обвинения, че по време на връзката им я е тормозил физически, накрал я да направи аборт против волята й и е изложил здравето й на риск като не й казал, че е HIV-позитивен.

От готиния “чичо Чарли” до “чудовището” Шийн

На 17 ноември 2015 г. в телевизионно интервю Чарли Шийн разкрива, че от 2011- живее с диагнозата HIV. Бившата “богиня” Бри Олсън това и чака, за да го нападне публично с обвинението, че нарочно е скрил диагнозата си от нея. А когато разбрала, че е позитивен, Чарли платил на нея и Натали Кенли, за да си траят. Нарича го “чудовище”, задето съзнателно е застрашил както нейния, така и вероятно живота на стотици други жени, с които е спал. “Играла съм на руска рулетка през цялото време, без да го осъзнавам. Все едно е опирал пистолета в челото ми и е дърпал спусъка всеки път, когато сме правили секс. Сега можеше да съм мъртва.”

Когато историята на Бри излиза в медиите, в защита на Шийн се изправя другата “богиня”, Натали. Тя отрича Чарли да е купувал мълчанието им и че изобщо има нещо вярно в историята на колежката й. Аргументът, който изтъква, е, че по времето, когато Чарли е диагностициран, Бри вече е била вън от живота му, така че е нямало причина той да й казва каквото и да било. Понеже протовречиите във версиите на двете момичета, които са живели с Шийн по едно и също време, са озадачаващи, налага се да се намеси говорителят на Шийн, Марк Бърг. Който, разбира се, подкрепя версията на Натали.

Вечно побеждаващият

Ако можеше, Чарли Шийн щеше да патентова #winning, понеже през годините използваше думата всеки път, когато се измъкваше от поредната каша, било то медиен скандал, съдебно дело или разревана любовница.

Въпреки лошата му медийна слава, отвратителните пороци, хулигански изцепки, съдебни неволи, плейбойско минало и незавиден медицински статус обаче жените все така продължават да кълват на въдицата на застаряващия чичо Чарли. Последната рибка се казва Джулия Стамблър – 30-годишен модел, както и актриса “от време на време”, ако вярваме на профила й в IMDb. Но когато с Чарли стават гаджета през 2017-а, тя е просто бавачката на близнаците му.

Няма защо да присвиваме очи от омерзение, задето, ето на̀, Шийн е поредният богат перверзник, който се е възползвал от домашния персонал да му доставя нерегламентиран тип услуги. Всъщност Чарли трябва да се нареди на една предълга опашката по този параграф, на която преди него са такива именити колеги като Джъд Лоу, Бен Афлек, Стивън Белафонте и, да не забравяме!, Арни Шварценегер. Защото те всичките са спали с бавачките на децата си.

Въпреки очакванията, че и тази връзка ще трае от вторник до петък, ето че вече пета година Джулия присъства и то стабилно в живота на прочутия плейбой. По всичко изглежда, че тя няма проблем с това, че любимият й е HIV-позитивен, нито пък че е спал с половината Холивуд.

Днес оттеглилият се от светлината на прожекторите 56-годишен Чарли изглежда спокоен и в завидна физическа форма. А ако се съди по спорадичните интервюта, които дава напоследък, е на много по-добро място и чисто ментално. “Направих някои промени в живота си с цел да си дам шанс, за да се върна отново в играта като професионалист. Доволен съм, че засега се справям толкова добре и че най-после съм последователен и съсредоточен. И че съм станал човек, на когото може да се разчита.”

Сигурно вече се чудите как така сте стигнали до края на текста и все още не е станало ясно защо Чарли Шийн е господин “Ще се върна след 15 минути.”

Така гласи една от дванайсетте му татуировки и просто си помислих, че това би било едно наистина страхотно заглавие, което пасва чудесно на човек с темперамента на Чарли Шийн – тъкмо когато съвсем сте го отписали, той става, за да отиде до бара, и казва, че се връща след 15 минути.

И наистина се връща.


[1] Бившата съпруга на О. Джей Симпсън, съден за нейното убийство през 1994 г.

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Чарли Шийн – господин “Ще се върна след 15 минути”

Повече информация Виж всички