shareit

Великите любовни истории: Брус Уилис и Ема Хеминг – умирай трудно, но обичай лесно

| от Мая Вуковска |

През последните няколко години той игра в толкова много треторазредни екшън трилъри с нелепи герои и калпави диалози, че се стигна дотам да му посветят специална категория  от холивудските анти-награди “Златната малинка”. Версиите за професионалното падение на  любимия ни през 80-те и 90-те години екшън актьор Брус Уилис варират от това, че е алчен и невзискателен през слухове за финансови затруднения до най-скорошната теория, че страда от деменция, заради която му е трудно да помни и казва репликите си. Но поради каквато и да е причина Брус прави толкова обидни компромиси в работата си, в любовта той не допуска никакви компромиси, защото за него тя трябва или да е истинска, или никаква. И ако на екрана той е свикнал да раздава куршуми и крошета, в живота раздава единствено грижа и любов към най-близките си хора. А понастоящем те изобщо не са малко на брой…

Като евтин шлифер в дъжда

Свикнали да чуваме и четем за катастрофални холивудски бракове, завършили с грозни разводи, няма как историята на постбрачното приятелство на Брус Уилис и първата му съпруга Деми Мур да не ни изглежда направо нереална. Обаче откакто се развеждат през 2000 г., бившите съпрузи не престават да ни доказват, че е възможно да има любов след брака. И така вече 22 години!

Запознават се през 1987 г. на премиерата на филма “В засада” с участието на бившето гадже на Деми Емилио Естевес. Брус, който преди филмовата си кариера е работи като барман в Ню Йорк, се опитва да привлче вниманието на тъмнокосата хубавица Деми като ловко размята шейкъра зад бара. Интересът му към нея е толкова очевиден, че кара Естевес да подхвърли на Деми: “Тоя е толкова хлътнал, че погледът му е залепнал за теб като евтин шлифер в дъжда.” В автобиографията си от 2019 г. “Отвътре навън” актрисата разказва, че никога преди Брус не е срещала мъж с такова галантно, джентълменско отношение. Друго, което й прави впечатление същата тази вечер, е, че въпреки гъзарското си поведение и нахакано излъчване, ръката му се разтреперва вълнение, когато, изпращайки я до колата й, си записва номера й.

Женят се през ноември същата година. От 12-годишния им брак се раждат три дъщери, Рамър, Талула и Скаут. Въпреки че трите бременности на Деми успяват да циментират връзката им, в един момент започват да се появяват пробойни в семейния кораб. Най-големите им разногласия са по повод нейната кариера. Брус се гордее с актьорските й постижения, но се притеснява от цялото това внимание, което известността й носи със себе си. Той би предпочел тя да е майка на пълен работен ден вместо да ходи на снимки, но този вариант определено не е приемлив за нея. Когато Мур става световна звезда след участието си в “Дух” (1990), Брус за първи път споменава, че повече не иска да е женен за нея.

Той обаче не е типът мъж, който безпардонно би напуснал семейството си. Двамата продължават да държат юздите на брака си още известно време – до 1998 г. , когато обявяват, че се разделят. Разводът е финализиран две години по-късно – тихо, спокойно, без скандали. Запитан в интервю пред Rolling Stone какво се е объркало във връзката им, той отговаря така: “Философският отговор на този въпрос е също и най-универсалният: Нещата се променят. Хората се променят. За съвсем обикновените двойки понякога е трудно да запазят брака си, а нашият постоянно беше гледан под огромна лупа, което най-вече влоши нещата.”

И тъкмо когато си се примирил с ергенлъка…

Брус знае в сърцето си, че каквото и да се случва оттук нататък, той ще продължава да обича Деми и децата и да присъства в живота им. Убеден е обаче, че повече никога няма да срещне друга такава любов, затова и ни си дава много зор да я търси. Вярно, има една-две връзки, но нищо особено. След като скъсва след кратък годеж с актрисата Брук Бърнс през 2004 г., решава, че и така си му е добре – да е ерген.

Само че съдбата не е на това мнение и му праща знак, че любовта все още е възможна мисия, под формата на свежата моделка и блогърка Ема Хеминг. След първоначалното им запознанство през следващите няколко години отношенията им са чисто приятелски. И така до 2008-а, когато Ема решава да провери дали между двамата би могло да има нещо повече от приятелство. А че има, става ясно още на първата им романтична среща! Тя се случва в деня преди Ема да реализира планираното си преместване в Ню Йорк. Но кой да подозира, че ще се влюбят още на ордьоврите!

“Когато този пич влезе в живота ми, буквално го преобърна с краката нагоре. И продължава да го прави всеки божи ден. Направо е изтощително!,” обича да се шегува Ема, която е с 23 години по-млада от актьора. “Той е най-страхотният човек, когото познавам, и благодаря на щастливата си звезда, че ми показа пътя към него. Той е забавен, и умен, и малко луд и винаги успява да ме разсмее.”

Двамата  сключват граждански брак през 2009 г в Бевърли хилс. Сред гостите на церемонията са и Деми Мур и тогавашният й съпруг Аштън Къчър.

Ема гледа с неприкрито възхищение на великолепните отношения между бившите съпрузи и техните деца. През следващите години приятелството между двете госпожи Уилис ще укрепне и семействата ще използват всяка възможност, за прекарват заедно ваканции и празници.

Живот като от Instagram

През 2012 и 2014 г. Брус Уилис отново става баща. И отново на момичета – Мейбъл и Евелин. “Връзката между Мейбъл и Евелин и по-големите им сестри е толкова силна, че когато те са наблизо, момичетата напълно забравят за нас с баща им,” казва Ема. “Върнахме се да живеем на запад, именно за да са по-близо едни до други.”

Днес семейство Уилис обитава имение на стойност 9.8 млн. долара в Брентууд парк в Ел Ей, което разполага със седем спални, за да има достатъчно място за всички, когато Талула, Рамър, Скаут и майка им са на гости. Освен това къщата разполага с 12 бани, две професионално оборудвани  кухни, басейн, сауна, фитнес и всякакви други благини.

Семейството купува имението през 2019-а година. По-рано същата година двамата подновяват брачните си клетви. На Ема й отнема месеци, за да планира събитието и да изпипа всичко до най-малкия детайл. “10 години брачен живот си е сериозна работа и затова решихме, че е важно да отбележим годишнината си по таккъв начин.” На церемонията отново присъства бившата госпожа Уилис.

Всички са наясно с нестандартните отношения между бившите съпрузи, но решението на Брус да се самокарантинира заедно с Деми, дъщерите им и техните гаджета в къща в Айдахо в разгара на пандемията през 2020-а предизвиква доста въпросително повдигнати вежди. Обаче няма никаква мистика в това решение. Причината е напълно тривиална. Ема  и децата също е трябвало да се присъединят към карантинираната дружина, обаче при разходка в парка Евелин си набожда крака с медицинската игла, която е намерила в тревата, и майка й трябва да я отведе на лекар. Затова и новото семейство на Брус остава в Ел Ей.

“Това е моят човек”

През 2019-а родната рап звезда Ицо Хазарта изпя, че “има човек” и в НАП, и в КАТ, “и тука, и там.”  Само преди няколко дни Ема Хенинг пък призна, че тя има само един човек, но той е нейният човек. Изказването на 42-годишната Хенинг се отнася за съпруга й Брус Уилис, с когото на 21-и март честваха 12-годишнината от брака си. По този повод тя публикува затрогваща снимка, на която нежно целува 67-годишния Брус по бузата, както и снимка на поздравителните писма от него и момичетата. В поста написа: “В съвместния си живот досега сме имали и вдъхновяващи моменти, и обезкуражителни такива. Но той си остава моят човек. Няма друг, с когото да искам да премина през трудното изпитание на брака. Той ми даде семейството (и много повече!), за което мечтаех, и затова го обичам с цялото си същество.  Честита 12-та годишнина, скъпи!”

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Брус Уилис и Ема Хеминг – умирай трудно, но обичай лесно

Повече информация Виж всички