Екатерина Лисина – жената с най-дългите крака на света

| от |

Екатерина Лисина държи рекорда на Гинес за най-дългите крака в света сред жените. Според институцията левият й крак е дълъг 1,3284 метра, а десният е дълъг 1,3208 метра.

Моделката е висока 2,0574 метра и доста рано осъзнава, че височината й ще бъде един от най-големите й активи. С успешна кариера в баскетбола, където този размер е от съществено значение, далновидността на младата рускиня й позволява да намери реализация и в спорта, освен в модната индустрия, още рано.

Екатерина Лисина дължи всичко на генетиката на семейството си – нито един неин роднина не е под 185 сантиметра. В допълнение към брат й 198 см., баща й 195 см. и майка й 185 см., синът на Лисина вече е много по-висок от връстниците си – а дори не е достигнал пубертета.

Според Inquisitr обаче, да се извисяваш над всички останали невинаги е плюс. Това не е точно най-приветливата черта за срамежливите, несигурни тийнейджъри – въпреки че е дала на момичето достатъчно възможности извън училище, от които тя се е възползвала успешно и доходоносно.

Ранният живот на Катя

Родена в Пенза, Русия, на 15 октомври 1987 г., Екатерина Викторовна Лисина държи още един световен рекорд на Гинес, който се дължи пряко на нейните крака: според Metro ръстът й от 205 см. официално я прави най-високият модел в света.

Може да се каже, тя има и най-големите женски крака в цяла Русия – 47 номер.

Баща й, Виктор Лисин, си спомня, че е забелязал крещящо дългите крака на дъщеря си още при раждането. „Когато вземахме Екатерина от болницата, веднага забелязахме, че краката й са много дълги и тялото й се състои основно от тях“, казва той. „Тя ги наследи от родителите си.“

31-годишната рекордьорка оттогава е развила цяла кариера около тялото си във връзка с това, което й е позволило да постигне. Вратите са се отворили – и тя не се е притеснявала да използва тези крака, за да мине през тях. „„Бог ме благослови с невероятна височина, за да мога да достигна звездите“, каза тя.

Олимпийският спортист

„Когато бях на 16 години, вече бях 198“, казва Лисина. „Играех професионално баскетбол от 15-годишна.“

За нейния брат Сергей това, което Лисина постига, преди да навърши 30 години – да играе професионален баскетбол, да представлява страната си на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., да използва височината си, за да започне кариера на модел – е нищо друго освен вдъхновяващо.

„Горд ли съм с нея?“ – пита риторично Сергей. „Разбира се, че съм. Тя осъзна доста бързо, че ръстът й й дава огромно предимство в спорта, с който започна да се занимава професионално почти веднага.“

Рекордът за най-дълги крака в света

По време на тийнейджърските си години, когато пубертетът ускорява темпа на растеж, Лисина осъзнава, че ще бъде безценна на баскетболното игрище – и че обличането на спортната фланелка може да е по-умно решение от това да се изкачи на модния подиум.

Както се оказва, тя е права. Присъствието й в руския национален отбор по баскетбол обаче не е ефективно само поради нейния ръст – оказва се, че тя е и доста добра на играта. През 2006 г. е част от отбора, който печели сребърни медали на Световното първенство в Германия, а 2 години по-късно отборът й стига до бронзовото отличие на олимпийските игри.

Оттогава Лисина сменя предавките от спорта към модата – повратна точка, която й отнема доста време да приеме или дори да обмисли. Тя не винаги е била сигурна в красотата си, но най-накрая се приема напълно такава, каквато е, в средата на 20-те си години.

Дългокракият модел

„Наистина осъзнах, че съм привлекателна едва когато бях на около 24 години“, казва Екатерина Лисина. „Винаги съм имала атлетично тяло и винаги съм била много по-висока от всички останали на моята възраст, но тогава разбрах, че да си висок е много привлекателно.“

Лисина със сигурност успява да премине от това осъзнаване до активна кариера на модел и да се впише в Книгата на световните рекорди на Гинес.

„Взех бронзов медал през 2008 г. в Пекин“, казва тя. „Когато спрях с баскетбола, исках да си взема почивка, трябваше да се възстановя. След това се върнах към мечтата си.“

Тази мечта да стане модел оттогава се превръща в реалност. Спечелването на титлата за най-дълги крака сред жените изисква от нея да бъде измерена от двама независими професионалисти – лекар и шивачка – според указанията на Гинес.

Нейният социален живот като младо, изключително високо момиче често е бил измъчван от хулигани и изтощителни подигравки. Основната причина Лисина да търси тези титли на Гинес е, че тя иска „да бъде вдъхновение за момичета, които не са много уверени“.

„Беше доста труден период в училище, тъй като бях много висока“, казва тя. „Трябваше да звъня на по-големия си брат, за да общувам с момчета.“

У дома винаги се е чувствала удобно и сигурно, но във външния свят Лисина е доста сдържана. Дори и до ден днешен й е трудно да си намери панталони, които наистина й стават, женствени обувки с нейния размер или удобна седалка в самолет или кола.

Височината обаче си има , разбира се, и няколко предимства.

„Мога да ходя много по-бързо от другите хора“, казва тя. „Наистина съм щастлива, че имам най-дългите крака в света. Първият път, когато чух тази новина, карах кола и едва не катастрофирах!“

„Цял живот хора по улицата ме гледат“, казва омичето пред The Sun. „В Русия не искат снимки или нещо подобно, просто мълчат и гледат.“

„Може да е смешно, когато седите и хората до вас не очаква да сте толкова висок. Като се изправя, мога да видя реакцията по лицата им.“

Към сегашния момент Лисина е носителка на олимпийски медал, рекордьорка на Гинес и професионален модел с над 1,2 милиона последователи в Instagram.

 
 
Коментарите са изключени за Екатерина Лисина – жената с най-дългите крака на света

Повече информация Виж всички