shareit

Жените в Токио призовават за „сексуална стачка“ заради сексистки кандидат за губернатор

| от |

Ако напишете думата „протест“ в търсачката, най-вероятно пред вас ще се разкрият повече от 18 милиона и половина резултати. Повече от ясно е, че човек просто обича да протестира. И до този момент именно французите носят титлата за най-много протести в света. Според някои изчисления, инвестираното време в недоволство може да надмине сумата от сто дена, в които бизнесът и най-вече служителите, не са съгласни с определени условия. Протестите са нещо хубаво, когато един човек вижда несправедливост. Освен това не трябва да забравяме и още една много важна подробност – Франция е превърнала това занимание в национален спорт и много добре знае как да блокира и неутрализира страната си. 

Това не ни изненадва, но протестите имат много и най-различни величини. Един недоволен работник може да откаже да работи, активирайки и всички останали свои колеги. Синдикатите винаги са готови да закрилят правата на служителите и също да последват примера, а след това, когато собственикът започне да губи пари, най-разумното е да посрещне изискванията на своите служители, като евентуално търси съдействието и на правителството. Всичко звучи повече от прекрасно и красиво, но протестите отнемат време. 

Спирането на едно производство има ефективност, но в Япония имат още по-добро решение. Японците не протестират, защото ако се стигне до такива мерки, може да бъдете сигурни, че дори в XXI век работодателят е готов да извърши сепуко. Освен това не е трудно да видим как директорите отказват премии от хиляди, понякога милиони, за да ги предоставят на своите служители – те са категорични, че взимат повече от достатъчно през годината, за да се радват и на бонуси. Това е чест и възпитание, но това е само в Япония. От друга страна искаме да насочим вниманието към един много важен протест – отказът на секс. 

За мнозина това е много странен елемент, но през далечната 2014 г. жените в Токио изразиха своята позиция и споделиха, че нямат никакво намерение да правят секс с мъжете си, ако техните съпрузи гласуват за Йойчи Масузое. С какво въпросният е спечелил вниманието на дамите? Оказва се, че неговата визия за жените не е особено розова и след като споделя, че нежният пол не е достоен за политика, поради физиологични процеси като менструален цикъл, дамите бързо изръмжаха и заявиха своята позиция. Йойчи официално кандидатства за кмет на Токио. Следователно дамите с такава адресна регистрация напомниха ясно, че ако този човек спечели позицията, шансовете да има нежност между половете в града, автоматично падат под нула. 

Благодарение на глобалната мрежа Twitter, асоциацията на жените бързо събира повече от 3000 последователки само в Токио. За една седмица броят им започва да се увеличава в геометрична прогресия, като сред членките в този протест ще открием дами със семейства, млади жени и още много други. Стигна се до там, че дори практикуващите най-древната професия бяха готови да изразят своето мнение и да прекратят работа, докато този човек е в управлението. А това наистина е заплаха за японския мъж, който по някаква степен симпатизира на 65-годишния кандидат. 

Не е ясно как точно дамите бяха решили да проверяват как гласуват мъжете, но пък беше ясно, че нежност и интимност приключват веднага след застъпването. Бившият 65-годишен политически учен е известен по телевизията с най-различни кампании. През 2001 г. се проявява като потенциален кандидат. Историята обаче показва, че през 1989 г. е на мнение, че жените не трябва да се занимават с политика и няма да издържат на стреса. 

Именно тогава за първи път се проявяват евентуалните женомразия, но още по-странното е, че дамите не го харесват. По време на изборите, този кандидат имаше подкрепата на консерваторите и на министър-председателя Шинзо Абе, но това не означава, че имаше подкрепата на дамите. Всички 16 кандидати бяха мъже на около 60-годишна възраст. Покрай социалната кампания в туитър стана ясно, че се раждат и сайтове, които в рамките на няколко часа от 2800 потребители, броят им нараства на 75 000. Критикът на жени се превърна в обществен враг и скоро започна да става ясно, че с подобни изказвания ще бъде много по-далече от цялата картина. 

Въпреки високото образование в Япония, повечето жени отказват кариера, за да обръщат внимание на децата си и да ги възпитават като по-добро бъдещо поколение, следователно изказванията на Масузое дори не са релевантни. Крайният резултат е един политик, който успя да се простреля в крака, преди да стигне до един много важен стол в Япония.

 
 
Коментарите са изключени за Жените в Токио призовават за „сексуална стачка“ заради сексистки кандидат за губернатор

Повече информация Виж всички