shareit

Жена съди Франция, защото е обявена за мъртва – вече три години

| от |

Преди много години, мнозина най-вероятно помнят онзи български филм, в който главният герой обърка паспортите и вместо този на майка си, предаде своя, за да бъде официално обявен за мъртъв. Резултатът, освен изключително комичен и сбъркан, започва в един момент да става тъжен, особено когато неговият образ го гледа по стълбовете, а самото му присъствие сред познати е още по-ужасяващо. И докато мнозина биха заявили онази добре позната дежурна реплика „Това може да се случи само в България“, ние желаем да насочим вниманието на аудиторията към Франция и абсурдите, властващи там.

Според изданието The Guardian, 58-годишната Жан Почан е започнала да води дела срещу съда, след като по някаква причина е записана като мъртва през 2017 г. Жената от Сейнт Йозеф заявява, че не само е много жива, но битката за връщане на статуса ѝ продължава вече три години. Според историята на французойката, за която можем да кажем, че най-вероятно се намира в чистилището, проблемите започнали преди близо 10 години, когато имала сериозни проблеми с неин колега. Не е ясно какви точно са били конфликтите, но пред синдикатите, той съобщава, че Жан е починала и малко след това е напълно заличена от всички картони.

Дамата продължава да обвинява съда и не може да повярва, че без наличието на смъртен акт, въпросният съдия е успял да приключи формално житейският ѝ път. Сега следва легален опит за възраждане, който вече продължава около 3 години. Делата започнали преди близо 20 години, когато въпросният служител бил уволнен от фирмата на Почан. През 2004 г. трудов синдикат иска от нея да заплати сумата от 14 000 евро. Според съда, делото се е водило изцяло срещу фирмата, а не директно срещу собственичката. Следва и втори дело, но този път насочено изцяло към собственичката. Служителят не успява да постигне своето, но не се отказва да води дела. Следващото е насрочено за 2016 г. и точно там на съдията е съобщено, че въпросната дама е починала. Делото е насочено към съпругът и синът, които трябва да платят причинените щети.

Следващата година, след като Почан спира да отговаря на писма, той използва възможността да сподели и пред синдикатите, че е починала, а това пък помогнало за заличаването на всичките и картони, лична карта, здравни осигуровки и дори шофьорска книжка. Практически този човек, поне на документи, не съществува. През последните 3 години можем да забележим, че френските власти не само не могат да намерят решение на проблема, но и сякаш отказват да признаят грешката си. Друг особен куриоз в този момент никой не желае да поеме отговорност. Решението все още липсва. Но това не е единствената жена. През април 2020 г. млада дама от Парагвай отива в поликлиника за преглед, но според документите, умира при прегледа. Към този момент можем да знаем, че съществува адвокат, който се опитва да възроди своята клиентка, а това може да се смята за интересен прецедент.

 
 
Коментарите са изключени за Жена съди Франция, защото е обявена за мъртва – вече три години

Повече информация Виж всички