Това, което казват за хората с големи носове, е вярно

| от |

Екип от учени криминалисти зследва носовете и гениталиите на наскоро починали хора, за да установи дали хипотезата за голям нос е вярна. И отговорът е положителен – колкото по-голям е носът на човек, толкова по-голяма е ситуацията му „там долу“.

За целите на изследването си те разглеждат 126 мъжки трупа – всички случаи на съдебна аутопсия в Префектурния медицински университет в Киото от април 2015 г. до март 2019 г. Труповете са били на възраст между 30 и 50 години, а аутопсията им е извършена в рамките на 3 дни след смъртта им, преди да настъпи някакво по-голямо разлагане.

За целите на изследването, публикувано в Basic and Clinical Andrology, екипът е направил измервания на височината на труповете, теглото, дължината и обиколката на пенисa и теглото на тестисите им. Разбира се, не е възможно да се предизвика ерекция на труп, затова изследователите разтеглят пенисите ръчно, което според тях дава точна представа за това каква би била еректиралата им дължина.

Междувременно един много по-щастлив изследовател измерва дължината на носовете им.

Екипът установява, че най-силно корелиращите фактори са дължината пениса и дължината на разтегнатия пенис. Което не е изненадващо. Следващата най-голяма корелация обаче е между размера на носа и дължината на разтегнатия пенис: колкото по-голям е носът ви, толкова по-голям е пенисът.

„Фактът, че размерът на носа и на пениса са свързани, показва, че дължината на пениса може да не се определя от възрастта, височината или телесното тегло, а да е предопределена още преди раждането.“

И така, как това помага на криминалистиката? Ами, всъщност изобщо не помага. Ако екипът беше установил, че например дължината на гениталиите се променя с напредването на възрастта, това би могло да се използва заедно с обема на простатата (който наистина се увеличава с напредването на годините), за да се помогне за определяне на възрастта на човек. Така или иначе, откритото от тях е интересно и би могло да стане полезно при повече изследвания, но в сегашния си вид не е приложимо веднага.

„Въпреки че нашите резултати са безполезни за съдебномедицински цели, разбирането на процеса на растеж на пениса или на чертите на лицето може да бъде много важно за екстраполиране на нивата на андроген в плода и за проследяване на функциите на мъжките гениталии“, пише екипът в статията си, като добавя, че ще продължи да проучва връзката.

„Това проучване е първото, което демонстрира връзката между пениса и носа, но е ограничено до японски трупове, а причината за тази връзка, все още не е ясна. Ето защо смятаме, че това е интересна тема, която трябва да се изследва оттук нататък.“

Екипът открива само слаба връзка между размера на носа и теглото на тестисите.

 
 
Коментарите са изключени за Това, което казват за хората с големи носове, е вярно

Повече информация Виж всички