shareit

Историята на Джоана Денехи, която уби трима мъже „за забавление“

| от |

Джоана Денехи убива, защото чувството й харесва. За малко над 10 дни през март 2013 г. тя убива трима мъже в Англия – престъпление, станало известно като убийствата в канавката на Питърбъро.

Общата им цел е – заедно със съучастника й Гари Ричардс – да убие общо 9 мъже, за да бъдат като скандалното дуо Бони и Клайд. Въпреки че се опитва да убие още двама, тя не успява да достигне планирания брой.

Полицията арестува Денехи броени дни след като открива първото тяло. Но след като е осъдена, нейната история става още по-странна, когато тя влиза в любовна връзка няколко пъти с други затворници. И въпреки че ще прекара остатъка от живота си зад решетките, Джоана все още се опитва да примами мъже към себе си.

Какво кара Джоана Денехи да убива

Джоана Денехи има труден живот. Родена в Сейнт Олбанс, Хартфордшър, Великобритания, през август 1982 г., Денехи напуска дома си на 16-годишна възраст, когато бяга с приятеля си, 21-годишния Джон Трейнър. Когато Денехи забременява през 1999 г. на 17, тя е толкова бясна, понеже не иска никог да има деца, че се опита да саботира бременността си – и започва да пие, да употребява наркотици и да се самонаранява.

Въпреки поведението си, тя забременя отново през 2005 г. Според The ​​Sun, Трйнър по-късно я напуска и взима децата със себе си далеч от нея и токсичната среда, която беше създала за всички тях: тя му изневерява, самонаранява се и изглежда е цялостна заплаха за семейството му.

Инстинктите му се оказват правилни, но дори той не знае докъде ще стигне Денехи. След като си тръгва, тя се мести в град Питърбъро, където среща Гари „Стреч“ Ричардс, който е поразен от нея, въпреки проблемите й.

Твърди се също, че е финансирала знаркотичната си зависимост чрез сексуална служба, което може би е провокирало омразата й към мъжете. Едва през февруари 2012 г., когато Джоана Денехи е на 29 години, проблемите й излизат наяве.

Тя е арестувана за кражба и след това приета в болница за психиатрично лечение. През това време е диагностицирана с антисоциално разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство.

След това, малко повече от година след ареста й, Джоана Денехи започва своя 10-дневен убийствен поход.

Убийствата

Тя започва жестоките си убийства с 31-годишния Лукаш Слабошевски. Двамата се срещат в Питърбъро само дни преди Денехи да реши да го убие. След като пият заедно, тя го води в друга къща, собственост на нейния хазяин, и му завръзва очите.

Както съобщава CambridgeshireLive, Слабошевски казва на приятелите си, че ще се среща с жената, която смятал за новата си приятелка. Но Джоана Денехи го намушква в сърцето и го прибра в контейнер за боклук, след което тръгва за следващата си жертва.

Десет дни след като убива Слабошевски, Джоана Денехи убива по същия начин един от своите съквартиранти, 56-годишния Джон Чапман. След това, часове по-късно, убива и хазяина им, 48-годишния Кевин Лий, с когото има връзка… Преди да убие Лий, тя го кара да облече черна рокля с пайети.

Изхвърлянето на телата е моментът, в който влизат нейните съучастници. Гари „Стреч“ Ричардс, 47, и Лесли Лейтън, 36, помагат на Денехи да транспортира и изхвърли жертвите в ровове, включително да поставят Лий в сексуална позиция, за да го унижат допълнително.

По-късно съучастниците твърдят, че не са искали да й помагат, но са се предали на страха си, според BBC. Въпреки че Ричардс е висок над 2,10 метра, той също се придържа към тази история.

На връщане от заравянето на последните й две жертви, триото кара на запад през страната до град Херефорд, търсейки още хора, които Денехи да убие. Докато шофират, според BBC, Денехи се обръща към Ричардс и казва: „Искам да се забавлявам. Имам нужда от теб, за да се забавлявам.“

Веднъж в Херефорд, те се натъкват на двама мъже, Джон Роджърс и Робин Береза, които разхождат кучетата си. Денехи намушква Береза ​​в рамото и гърдите, а след това намушква и Роджърс над 40 пъти. Благодарение единствено на бързата помощ на медиците, двамата са спасени и впоследствие успяват да я идентифицират по време на процеса.

Джоана Денехи по-късно казва, че е набелязвала само мъже, защото е майка и не иска да убива други жени, особено жена с дете. Но убийството на мъже, разсъждава тя, може да бъде добро забавление. По-късно казва на психиатър, че е развила желание за още убийства след Слабошевски, защото „развива вкус към това занимание“.

Гари „Стреч“ Ричардс, Джоана и Лесли Лейтън

Как британската полиция я залавя

Два дни след като Джоана Денехи убива Кевин Лий, семейството му съобщава, че е изчезнал. Той е открит в канавката, в която групата го оставя, и полицията идентифицира Джоана като обект на интересен, но когато се опитват да я разпитат, тя бяга заедно с Ричардс.

След два дни обаче успяват да я издирят и… арестът й изглежда я забавлява: докато я прибират, тя се смее, шегува се и флиртува с полицаите.

Докато чака процеса, полицията открива нейния дневник, в които пише план за бягство, при който тя смята да отреже пръста на пазач, за да използва пръстовия му отпечатък да заблуди системата за сигурност. Така Джоана е поставена в изолация за две години до приключването на съдебното производство.

След като се признава за виновна за всичко, Джоана Денехи е осъдена на доживотен затвор, а съдията по делото нарежда тя никога да не бъде освобождавана. Той казва, че решението му се дължи на предумишленосттна на престъпленията й и на липсата на нормална гама от човешки емоции.

Според CambridgshireLive Денехи е една от трите жени в Обединеното кралство, на които е дадена тази доживотна присъда – заедно с Розмари Уест и Майра Хиндли, които почиват през 2002 г. Ричардс е осъден на доживотен затвор с минимален срок за излежаване от 19 години, а Лейтън получава 14 години.

Дъщерята на Денехи днес

Но Джоана Денехи остава в светлината на прожекторите

Хладнокръвната убийца изглежда се възползва максимално от престоя си в затвора, като отново намира любовта в лицето на съкилийничката си Хейли Палмър. Тя се опитва да се ожени за нея през 2018 г., но семейството на Палмър се притеснява, че Денехи ще я изложи на опасност. Същата година влюбените се опитват да се самоубият неуспешно.

Следва нов романс с друга затворничка.

Но към май 2021 г. Денехи и Джоана и Хейли са отново заедно – дори след освобождаването на Палмър – и все още възнамеряват да се оженят.

И не само това – The Sun съобщава, че Денехи е писала писма до мъже, докато е била в затвора, опитвайки се да привлече жертви, въпреки че ще лежи до края на живота си.

През 2019 г. тя е преместен в затвора Лоу Нютън, същото място, където е държана единствената друга жива жена, затворена доживот в страната – Роуз Уест. Това продължава обаче докато Денехи не отправя заплаха за живота й и служителите я преместват.

 
 
Коментарите са изключени за Историята на Джоана Денехи, която уби трима мъже „за забавление“

Повече информация Виж всички