Инфлуенсърка уби своя двойничка, за да инсценира смъртта си

| от |

Германска бюти блогърка бе обвинена в убийството на жена, която прилича зловещо много на нея, за да инсценира собствената си смърт.

Както The Independent съобщава, заподозряната е идентифицирана като 24-годишната немско-иракска блогърка Шахрабан К. Жертвата, която е идентифицирана само като Хадиджа О., също е била бюти блогърка.

Германската преса нарече убийството „Doppelgänger Murder“ (Doppelgänger – от немски, „двойник“).

Тялото на Хадиджа е намерено в мерцедеса на Шахрабан с повече от 50 прободни рани, които почти напълно обезобразяват лицето й. Колата е открита в близост до апартамента на приятеля на Шахрабан – Шекир, който е сочен за съучастник в убийството.

Според обвиненията Шахрабан първо попада на Хадиджа в Instagram и забелязва, че двете споделят много физически черти. Твърди се, че в желанието си да избяга от домашните си проблеми, Шахрабан създава редица фалшиви акаунти, за да си урежда срещи с множество жени, с които, според нея, си приличат.

И според репортаж на The Telegraph, тя и приятеля й се срещат с до 5 жени, но смятат, че никоя не прилича физически достатъчно на момичето, колкото Хадиджа.

Един от членовете на прокуратурата в Инголщат, Вероника Гризер, казва пред германския вестник Bild: „След разследването може да се предположи, че тя е искала да се укрие поради вътрешни семейни спорове и да инсценира собствената си смърт.“

В крайна сметка, според полицията, това е мотивът й да си уреди среща с Хадиджа, 23-годишна албанка, която живее на 160 километра от нея.

Полицията вярва, че първоначално Шахрабан се представя за рапър, известен с псевдонима Lune, и кани Хадиджа да участва в предстоящото заснемане на музикален видеоклип. Несигурна, Хадиджа изпраща гласово съобщение до истинския рапър, в което казва: „Надявам се, че ще видите съобщението ми и ще ми отговорите, защото съм много, много несигурна… Би било чудесно, ако можете да ми кажете дали предложението е истинско или фалшиво.“

Истинският Lune отговаря с думите: „Фалшиво е, сестро. Не отговаряй!“

Прокурорите смятат, че Шахрабан и нейният 24-годишен приятел от Косово Шекир в крайна сметка примамват жертвата си на среща в Инголщад с предложението да й осигурят козметични продукти. След това я закарват в гората, намушкват я 50 пъти и паркират мерцедеса с тялото й така, че да изглежда, че Шахрабан е жертвата.

На 16 август 2022 г. вече силно разтревожените родители отиват в Инголщат, където намират колата близо до апартамента на Шекир с тялото на жена, която действително решават, че е дъщеря им, намушкана на задната седалка.

Първоначално изглежда, че измамата може и да успее: според местни репортажи родителите на Шахрабан всъщност идентифицират тялото като нейно. Но аутопсията, извършена няколко дни по-късно, хвърля съмнение върху техните твърдения.

@khadija2299 #foryouuuuuuuuuuuuu ♬ áudio dablvz – youcausemebutterflies

Семейството й казва, че тя им е казала, че ще пътува до Инголщад, за да се срещне с бившия си съпруг, но започват да се тревожат, когато тя не се върна у дома.

„Оръжието на убийството все още не е открито, но количеството доказателства е непосилно много“, казва говорителят на полицията Андреас Айкеле. „Жертвата е убита с повече от 50 прободни рани, а лицето й е тежко ранено. Това е брутално деяние.“

След като новината за убийството с разчува, Lune пуска съобщение до феновете си, казвайки: „Към Кадиджа отново е отправен опит за примамка, който този път сработва, защото тя вярваше в доброто у хората.“

Заподозрените все още не са коментирали публично обвиненията. Ако бъдат признати за виновни, ги очаква доживотен затвор.

 
 
Коментарите са изключени за Инфлуенсърка уби своя двойничка, за да инсценира смъртта си

Повече информация Виж всички