shareit

Имате излишни 150 000 долара? Купете си очилата на серийния убиец Джефри Дамър

| от |

Серийният убиец Джефри Дамър отново се появи в медиите след излизането на новия сериал на Netflix „Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story“, който драматизира историята на убиеца.

Сега един онлайн магазин – специализиран в принадлежности, свързани с убийства и серийни убийци – се надява да спечели от внезапния скок в интереса към Джефри като пусне за продажба очилата, които той носи в затвора, за 150 000 долара.

YouTube.com/c/Jakewebber9

Според New York Post затворническите очила на Дамър са били изложени за продажба от колекционера Тейлър Джеймс, собственик на базирания във Ванкувър „сайт за убийства“ Cult Collectibles. Според Fox Business Джеймс е придобил мрачната, но паметна реликва и редица други предмети, собственост на Дамър, след като икономката на бащата на убиеца се е свързала с него. Уговорката им е Джеймс да уреди продажбата на предметите в замяна на процент от печалбата.

Очилата на Джефри Дамър, казва Джеймс, са нещо специално.

„Това е може би най-рядкото нещо, най-скъпото нещо, може би единственото по рода си нещо, което някога ще бъде в Cult Collectibles. Няма второ мнение“, казва той във видеоклип в YouTube.

Както мнозина знаят – и все повече откриват, благодарение на поредицата на Netflix – Джефри Дамър убива 17 момчета и млади мъже между 1978 и 1991 г., предимно в Милуоки, Уисконсин. Жертвите му са най-често чернокожи, азиатци или латиноамериканци, много от които гейове, но всичките млади – на възраст от 14 до 32 години.

Когато Дамър е арестуван през 1991 г., той признава, че е измъчвал жертвите си, запазвал е останките им и дори е консумирал някои от тях.

Въпреки че получава 15 доживотни присъди плюс 70 години, времето му в затвора е краткотрайно – защото на 28 ноември 1994 г. осъден убиец на име Кристофър Скарвър убива Дамър, като го пребива до смърт с метален прът в банята на затвора.

Именно животът и смъртта му в затвора правят очилата толкова специални, според Джеймс.

„Те бяха в килията му, когато беше убит в затвора“, обясни той в YouTube. „Той ги носеше поне през целия си престой в затвора, а след това бяха в склада.“

Очилата не са единственият атрибут на прочутия убиец, които Джеймс продава. Той предлага също артикули като снимката на Дамър от пети клас ($3500), данъчните му формуляри от 1989 г. ($3500) и психологическия му доклад ($2000). Други предмети пък – като подписаната Библия на Дамър, която убиецът е използвал в затвора (13 950 долара) – вече са продадени.

Въпреки че очилата, както и другите артикули, не са показани на уебсайта Cult Collectible, TMZ съобщава, че Джеймс ще преговаря с купувачите насаме. Според New York Post той вече е продал друг чифт очила на Дамър на частен купувач.

Но не всички са развълнувани от възраждането на интереса към серийния убиец. Семействата на много от жертвите му протестират срещу сериала – включително Рита Исбел, сестрата на 19-годишната жертва Ерол Линдзи. През април 1991 г. Дамър подлага Линдзи на особено ужасна смърт, като пробива дупка в главата му и излива солна киселина в нея, уж с надеждата да го доведе до състояние „подобно на зомби“.

По-късно, на процеса срещу Дамър, Исбел изнася пламенна реч… която Netflix възпроизвежда в сериала.

„Когато гледах част от сериала, това много ме притесни, особено когато видях себе си – когато видях името си да се появява на екрана и тази дама [актрисата в нейния образ] каза дословно точно това, което казах аз“, споделя Исбел. „Върна всички онези емоции, които изпитвах тогава. Никога никой не се е свързвал с мен относно сериала. Мисля, че Netflix трябваше да попита дали имаме нещо против или как се чувстваме относно продукцията им. Не ме питаха нищо. Просто го направиха.“

* * *

Независимо дали ви харесва или не, манията по Джефри Дамър и неговите ужасяващи престъпления изглежда е тук за посто. Всеки, който се интересува от затворническите очила, ще трябва да се свърже директно с Джеймс или може да разгледа Cult Collectibles за други предмети, притежавани от известни серийни убийци.

 
 
Коментарите са изключени за Имате излишни 150 000 долара? Купете си очилата на серийния убиец Джефри Дамър

Повече информация Виж всички