shareit

Канама Матсури – японският празник на мъжкия полов орган

| от |

Япония е една магическа страна, нейната история не спира да ни изумява и да ни показва защо Хераклит е бил прав, заявявайки пред света, че цивилизацията се движи от изток на запад. Страната на Изгряващото слънце може да ни изненада с много интересни обичаи, а някои от тях могат да накарат редица феминистки да се отрекат от азиатската култура и никога повече да не насочат погледа си на изток от рая. Въпреки това не трябва да бягаме от фактите. Всеки април, хиляди почитатели се събират в Кавазаки, за да почетат празника Канама Матсури – древен фестивал на зачеването и плодородието, останал от древността под формата на стара японска легенда. В центъра на този фестивал е микоши и понеже е възможно да не сте го чували, същият се изобразява под формата на огромен розов пенис.

Kawasaki  'Golden Phallus' Festival

През първата събота на всеки април, улиците на Кавазаки са пълни, в северните точки на Токио ще открием, че мъжкият полов орган в най-различни цветове и форми, започва да краси улиците на града. Изискването към всички почитатели на празника е да носят тениска, да притежават свещи с тази форма, шапки и всякакви други знаци, напомнящи за мъжкото начало. Търговците на бързи закуски също имат добри идеи и оформят своите блюда в точно такива форми. Продават се близалки, различни видове паста и още много други разнообразни идеи, които биха скандализирали по-смирените хора. От друга страна, японците просто обожават този празник, а и създаденото настроение привлича туристи от цял свят. Следователно е редно да допуснем, че надписът „Локо София“ е последното, което може да скандализира японците, особено след като преди няколко години беше написано на скеле.

Kawasaki  'Golden Phallus' Festival

Историята на Канамара Матсури е с религиозен произход и се обвързва с религията Шинто. Легендата разказва, че някога един ревнив и острозъб демон успял да се влюби в млада жена. Тя не откликнала на чувствата му, затова той се скрил в нейната вагина и хапел пениса на всеки човек, който се опитвал да преспи с нея. Това е истинска история и изобщо не се шегуваме. След като някои от най-здравите момъци не успели да задоволят младата красавица, тя потърсила помощта на местен ковач, който измайсторил един метален фалос и при следващият полов контакт, демонът останал без зъби и освободил младата жена. Историята не разказва за нищо след това, дали жената е успяла да заживее щастливо, по всички норми на щастието, нямаме информация. Изработен е монумент на мъжкия полов орган в чест на металният освободител и дори се назначава стража, която винаги да го пази.

People Celebrate Festival of the Steel Phallus In Japan

Днес се смята, че това е един от символите, който закриля проститутките, като не трябва да забравяме, че най-древната професия е напълно легална в Япония. Ето защо много от жриците често идват да се докоснат до паметника, за да бъдат предпазвани от всички възможни венерически болести. Странно е, че това е символът и на семействата, които искат да имат дете. Днес този вид паметници е туристическа атракция, а всички приходи от фестивала отиват за борбата с ХИВ и медицинските изследвания. Самият фестивал дава началото си през 1969 и продължава да е един от най-атрактивните в японската програма през април. Интересно е да отбележим, че освен продаването на най-различни артикули, парадът продължава с преминаването на няколко метров розов член, изработен специално от обществото на драг кралиците, а след него идват също така дървен и метален член.

Kawasaki  'Golden Phallus' Festival

Днес това е празникът, с който всички хора с различна полова ориентация също получават уважение, а и самите японци са далеч по-широко скроени. Япония отдавна се е отказала от идеята да дискриминира хора или да разделя сексуалността, което не е нещо лошо, особено след като никой не парадира по никакъв начин с нея. Най-забавното е, че освен млади и позитивни хора, забелязваме присъствието на по-възрастни, включително и такива с деца, защото Канамара Матсури е празник за всички. Ако някога се озовете на този парад, не забравяйте да закупите и специални очила, оформени по образа на патрона на празника.

 
 
Коментарите са изключени за Канама Матсури – японският празник на мъжкия полов орган

Повече информация Виж всички