shareit

ДОСИЕТАТА CHR: Призрачните снимки, които поболяха фотографа си

| от |

Съни Джо е фотограф на 22 години от Пенсилвания. Той предлага нестандартна услуга за семейства на починали – нарича се „Още един път“. Чрез фотошоп създава снимки на мъртвите, като замъглява образите им, така че да приличат на призраци. След това ги нарежда до живите им близки. Самият той описва това като възможност да утеши в някаква степен хората в траур и да им помогне да преживеят загубата. Така събира за последно починалите и скърбящите на снимка.

От работата му решила да се възползва 23-годишната Джийни Дити.

„Когато Джийни дойде при мен през януари тази година, поиска да създам снимки с нея и починалото й двегодишно момиченце Мейси Грей. Изглеждаше като истински скърбяща майка. Но това, което се случи по-късно, ме поболя. Чувствам се отвратително и не съм спал от дни. Спрях да работя“, разказва пред Дейли Нюз фотографът Съни Джо.

Кошмарът за него започнал през последната седмица на март. В 3 часа сутринта на 26 март телефонът му започнал да вибрира и да сигнализира за десетки известия от социалните мрежи. Точно в този момент Съни Джо разбрал, че поръчката, която изпълнил за Джийни Дити получава твърде голямо внимание в интернет.

23-годишната Джийни потърсила Съни Джо месец след като детето й издъхнало на 4 декември 2015 година. Тя поискала от фотографа да изобрази Мейси Грей като ангел, който гали майка си, която плаче на гроба му.

Миналата седмица майката Джийни и 33-годишното й гадже Закари Кийфър бяха арестувани за убийството на момиченцето, което е било пребито до смърт.

„Направи ми впечатление, че майката имаше съвсем точна представа какви снимки иска да й направя. Извърших услугата безплатно, макар че обявената цена е 500 долара“, спомня си фотографът. Джийни му казала, че е служила в армията до 2013 година. Споделила и че дъщеричката й издъхнала, след като се задавила с банан. Всъщност Мейси Грейс е намерена заключена в дома им в Спринг Валей на 2-ри декември миналата година. По тялото на детето имало множество наранявания, кръвонасядания и синини. Момиченцето било в безсъзнание и мигновено е откарано в най-близката болница. Там издъхнало два дни по-късно от раните си. Патолозите уведомяват полицията за случая и започва разследване.

Преди Джийни и Закари да бъдат арестувани, те бяха влезли в ролята на двойка в траур. Затова и протегнали ръце с надежда за утеха към Съни Джо – за да превърне изгубеното момиченце в ангелче. На една от снимките майката искала да бъде изобразена как чете на Мейси Грейс любимата й книга. „Бях толкова разстроен от загубата на тази майка, че почувствах как сърцето ми слиза в корема. Тя тъкмо бе погребала детето си. Помислих си, че не мога да взема пари от някой, който е преживял подобен ужас. Исках да й помогна да превъзмогне трагедията“, спомня си фотографът.

Съни Джо изпълнил поръчката на майката, която никога не срещнал на живо. Тя комуникирала с него онлайн чрез месинджър. Фотографът използвал снимки, направени от гаджето – войникът Закари. Той снимал Джийни до гроба на детето и Съни Джо добавил призрачното изображение на Мейси Грейс с фотошоп.

След това майката публикувала снимките си във Фейсбук профила. На една се вижда как се разхожда в гробището, а дъщеричката й върви до нея като призрак. На другата момиченцето-призрак наднича зад рамото на майка си.

Минути след като Джийни публикувала ретушираните снимки, получила симпатии от приятелите си. „Толкова хубави снимки. Ти си в сърцето, мислите и молитвите ми. Сърцето ми е разбито“, коментират близките под фотосите.

Но всичко това е просто уловка. Дити и гаджето й се правили, че страдат, а същевременно просели дарения на интернет страницата GoFundMe. Междувременно патолозите и разследващите вече били наясно, че малката Мейси Грейс е буквално смазана от бой от двойката.

Джийни и Закари са обвинени в убийство първа степен за малтретирането на момиченцето. Грози ги смъртна присъда. „Мейси Грейс е невинна жертва и ще направим всичко убийците й да бъдат наказани справедливо“, закани се окръжният прокурор Бил Уест. Според показанията на роднини на жертвата, майката и гаджето й са пребили детето без причина. Взети са им кръвни проби за наличие на наркотици в кръвта. Очакват се тройни психиатрични експертизи, чиито резултати трябваше да бъдат оповестени на второто заседание от процеса, което бе проведено на 14-ти април.

Бабата на момичето споделила пред разследващите, че бащата на детето, който е също войник – Кевин Дити, е бил върнат от чужбина, за да даде съгласието си животоподдържащите системи на момиченцето да бъдат спрени. Той и майката, обвинена за убийството, са разведени.

При първоначалните разпити Джийни Дити заявила, че извикала фелдшера Закари да прегледа дъщеря й, тъй като детето не се чувствало добре. 25 минути след като Кийфър пристигнал в дома на гаджето си, те твърдят, че Мейси Грейс започнала да се задушава от повръщане и се обадили на 911. До момента не е установено защо върху детето е станало обект на подобна животинска агресия.

След ареста на Джийни и съучастника й, фотографът се обадил на главния разследващ, който водел случая. Оттам научил, че всъщност Джийни се опитала да излъже обществеността и да заблуди всички, че страда за детето си. Освен това е искала да прикрие това, което е извършила. Снимките му са част от доказателствата по делото.

Единствената утеха за фотографа Съни Джо е, че снимките му представляват гласа на малкото момиченце, чиито млад живот е отнет по безмилостно жесток начин. „Опитвам се да се убедя, че се стигна до тук, защото духът на малката Мейси е искал истината да излезе наяве. Сигурен съм, че тя е един красив ангел“, казва той.

Съни Джо изтри от профила си всички снимки, които майката, обвинена в убийството на детето си, е поръчала. Той планира да направи нови за Мейси Грейс, в които тя да се радва на живота си.

Повече снимки, свързани със случая, може да видите в галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени за ДОСИЕТАТА CHR: Призрачните снимки, които поболяха фотографа си