shareit

5 книги за по-слънчево лято плюс една предстояща изненада

| от chronicle.bg |

Това би трябвало да е текст за ужасната миризма в градския транспорт през лятото. Или за идеи, където да прекарате страстен летен следобед сред природата. Или новина, която съобщава за най-топлия юнски ден от години насам. Е, няма как.

Само след няколко часа ще посрещнем Дужалай морнинг, а идеята за прохладни, солени нощи и шарени коктейли на бара на плажа не помним някога да е била по-нереална в това време на годината.

В последните дни времето все повече прилича на средата на септември, а понякога и на следващите месеци. Дъждовните и безслънчеви дни ограничават значително възможностите за оползотворяване на почивните дни. Излизането навън (особено в София) по-скоро напомня на офроуд състезание, отколкото разпускаща разходка на чист въздух.

Добрата страна на всичко това е, че макар и с лека горчивина можем да осъществим една от есенните идилии за книга и чаша чай. А това неминуемо прави деня една идея по слънчев. Всяка книга може да направи дори днешното време по-приятно и ако и вие сте като нас, може би ще намерите утеха в няколкото нови заглавия на българския книжен пазар, които събрахме в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за 5 книги за по-слънчево лято плюс една предстояща изненада