shareit

За 8 минути се е снижил разбилият се Аirbus на Germanwings

| от |

Изпълнителният директор на Germanwings Томас Вилкенман заяви, че падналият в Южна Франция самолет се снижил за около 8 минути преди да катастрофира.

По-рано беше съобщено, че самолетът е летял на височина около 10 километра.

В 10:47 часа самолетът е влязъл в етап на снижаване. Тази фаза е продължила 8 минути. Контактът между самолета и френската контролна кула е прекъснат в 10:53 часа…След това самолетът е катастрофирал, каза той на извънредна пресконференция. В 10:53, по думите му, самолетът е бил на 1828 метра височина.

Той изтъкна, че на борда е имало 144 пътници и шестима души екипаж, включително двама пилоти. Сред пасажерите е имало две бебета, изтъкна той и добави, че самолетът е излетял от Барселона за Дюселдорф в 10:01 часа местно време.

Вилкенман уточни, че последната цялостна проверка и инспекция на самолета е направена през лятото на 2013 година. А иначе рутинна проверка е била направена още вчера. „Абсолютно няма проблем с възрастта на самолета“, който е на 24 години, категоричен беше той.

Капитанът има повече от 10-годишен опит с „Луфтханза“ и Germanwings, информира директорът и добави, че има повече от 6 хиляди летателни часа с модели на Airbus.

Той допълни, че няма веднага да бъде публикуван списъкът с имената на загиналите, за да се предпазят роднините.

Според компанията на борда е имало 67 германци, включително 16 ученици с двама учители.

От Germanwings стана ясно, че екипажът не е сигнализирал извънредно. По-рано беше съобщено, че към 10:47 часа пилотите са сигнализирали за авария.

Френският премиер Манюел Валс заяви, че хеликоптер от спасителните екипи е успял да достигне до мястото на инцидента, но не са открити оцелели.

От Airbus разкриха, че самолетът е с 58 300 летателни часа и 46 700 полета.

От Germanwings съобщиха, че никога преди това техен самолет не е катастрофирал.

Междувременно стана ясно, че превозвачът е отменил първия полет след катастрофата – 4U9764 от Дюселдорф за Цюрих. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за За 8 минути се е снижил разбилият се Аirbus на Germanwings