shareit

Сняг и лед объркаха въздушния трафик в САЩ

| от |

Отново сняг и лед сковаха североизточните части на САЩ, причинявайки проблеми с полетите на няколко големи летища рано в понеделник, съобщава „Ройтерс“.

Въпреки че е с по-малка интензивност, отколкото при суровите зимни бури миналия месец, снегът валя от столицата до Ню Инглънд, като най-тежко засегнати са Кънектикът, Роуд Айлънд и Масачузетс. За тези райони е издадено предупреждение за зимна буря.

Около 15 см сняг се очаква да натрупа по южното крайбрежие на Масачузетс, като на някои места може да достигне над 20 см. Днес се очаква постепенно намаляване на снеговалежа и преминаване в леден дъжд.

В Бостън, който миналия месец преживя най-студения си февруари с рекордно количество сняг, днес ще се натрупат нови количества сняг върху над 2,5-метровата снежна покривка.

Подобни са метеорологичните условия в голяма част от Ню Инглънд, Източен Ню Йорк, Пенсилвания и в южните части на Средноатлантическия регион.

Над 1700 полета са отменени в неделя на осем големи летища в районите на Вашингтон, Филаделфия, Ню Йорк и Бостън. Най-малко 300 полета за тези летища са отменени за днес. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Сняг и лед объркаха въздушния трафик в САЩ