shareit

Полиция обгради дома на втория пилот

| от |

Полиция обгради дома на втория пилот Андреас Лубиц в град Монтабаур малко след като
прокурорът на Марсилия Брис Робен обяви, че съзнателно действие на втория пилот е довело до смъртта на още 149 души.

Андреас Любиц е пилот в “Germanwings“ от три години. Неговото семейство бе преместено на тайно място под протекцията на властите. Местните медии започнаха да разследват в детайлите от живота му.

28-годишният втори пилот Андреас Любиц е спечелил награда на Федералната авиация за 2013-а година. Той сам е управлявал самолета на „Germanwings”, тъй като капитанът отишъл до тоалетната.

„Когато поема сам управлението на Еърбъса, вторият пилот задейства бутона на снижаването на самолета. Това действие може да бъде извършено единствено и само съзнателно. Най-вероятното обяснение за нас е, че вторият пилот е отказал да отвори вратата на кабината на командира и е задействал бутона за снижаване на самолета”, каза прокурорът.

Той обяви, че загиналите на борда на самолета 150 души вероятно не са разбрали какво става до последните секунди преди сблъсъка. Роднините на пътниците изпаднаха в шок от разкритията.

„Мисля, че жертвите са разбрали какво става в последната минута, защото виковете на пътниците в аудиофайла се чуват само в последните мигове преди удара”, каза Брис Робен.

„Не зная от какъв етнос е, но е германски гражданин и не е в списъка на заподозрените за тероризъм. Абсолютно по никакъв начин”, допълни прокурорът.

Следователите за момента отказват да коментират дали чрез действията си е целял да се самоубие. Любиц е започнал работа в “Germanwings” преди две години, веднага след като е завършил обучението си.

 
 
Коментарите са изключени за Полиция обгради дома на втория пилот