24-часова стачка на пилоти и бордови персонал на „Алиталия“

| от |

Стачкуват пилоти и бордови персонал на италианската авиокомпания „Алиталия“. Протестът започна в полунощ и ще продължи 24 часа.

Недоволството е заради изтичане на договор през февруари следващата година, който, ако не бъде подновен, ще доведе до уволнението на 280 пилоти и 767 стюарди. Стачкуващите се опасяват от съкращения и защото флотът на „Алиталия“ е намален с 14 самолета, освен че някои полети се предоставят на румънска авиокомпания.

По време на 24-часовата стачка полетите са гарантирани в часовия пояс от 7 до 10 и от 18 до 21 часа местно време. Изключение от протеста са летищата на Бари, Бриндизи и Генуа, като гаранция за определен самолетен трафик, съобразно изискванията на Националния орган за гражданска авиация Enac.

Flights suspended after plane blown off course during Rome landin

Пътниците на „Алиталия“ могат да се информират за своите полети от интернет страницата на компанията, а от чужбина да се обадят на телефон 0039 06 65 640. На летище „Фиумичино“ в Рим четиричасов протест обяви наземният персонал на Терминал 3 заради лошите условия, при които се работи след пожара, избухнал в началото на този месец. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за 24-часова стачка на пилоти и бордови персонал на „Алиталия“