shareit

Звездите, чиито истински имена не знаем

| от chronicle.bg |

Да се разделиш с истинското си име заради кариерата си е необходимо в шоубизнеса. Това се случва често в Холивуд, тъй като повечето звезди искат да имат уникални имена, за да се запомнят лесно и да не бъдат бъркани с техни колеги.

Такъв е случаят с Кейти Пери, която всъщност се казва Катрин Хъдсън. Певицата не искала да я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън и затова приела моминската фамилия на майка си.

Всъщност и Майли Сайръс не се казва така. Тя е Дестини Хоуп, но когато била малка, баща й я наричал Смайли от smile, което на английски означава усмивка. Така скандалната изпълнителка решила да запази от детството си само Майли.

Фреди Меркюри и Дейвид Бауи имат много повече общо помежду си от трите албума в колаборация. И двамата се подвизават с псевдоними (думата идва от гръцки и означава лъжливо име в буквален превод)

Едва ли знаете коя знаменитост е Робърт Алън Цимерман, а Джейми Фокс всъщност се казва Ерик. Избрал да се представя като Джейми, защото забелязал, че на всички актьори, които се казват така им върви в шоубизнеса.

Оказва се, че още много знаменитостите се подвизават с години на сцената под псевдоними. Някои сменят целите си имена, други използват презимето си вместо фамилията, защото им звучи по-добре. Трети директно забравят рожденото си име и заживяват звездния си живот с псевдонима под който ги познаваме.

За да видите кои известни личности въобще не се казват по начина, по който си представяме, можете да разгледате галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени за Звездите, чиито истински имена не знаем