shareit

Засилват се критиките към медийното отразяване на самолетната катастрофа

| от |

Все по-силни стават критиките срещу медийното отразяване на катастрофата със самолет на германската авиокомпания Germanwings, при която във вторник загинаха 150 души.

Църковни лидери и лично шефът на Airbus призоваха да се даде малко спокойствие на семействата на пострадалите и да се прекратят спекулациите около причините за трагедията, предаде за БНР кореспондентът на 24 часа в Германия Капка Тодорова.

Това, което някои телевизонни предавания практикуват в момента е подигравка със скръбта на семействата на загиналите, заяви шефът на Airbus Том Ендерс.

Пилотите продължават да заслужават нашето доверие. Те са първокласно обучение и по правило тествани, посочи Ендерс.

Към критиките му се присъедини и бившата глава на протестантската църква в Германия Маргот Кесман.

Нека запазим малко тишина. Кому са нужни всички тези снимки от катастрофата, защо е нужно сега всеки да смята, че е знаел по-добре как да се избегне трагедията? Нека в началото на великденските празници да почетем загиналите и да подкрепим близките им със съчувствие и малко мълчание, написа тя във вестник „Билд”.

Според този вестник вероятната причина за психическия срив на пилота Андреас Лубиц е била раздялата с приятелката му, която го напуснала точно ден преди катастрофата. Личните събития в живота никога не могат да бъдат прогнозирани, обявиха експерти от авиокомпанията.

 
 
Коментарите са изключени за Засилват се критиките към медийното отразяване на самолетната катастрофа