shareit

Защо не сте добри в това, което правите

| от |

Предоставяме ви 5 причини, поради които понякога не ни се получават нещата.


3

Важно е да разберем защо се случва, за да можем да превъзмогнем проблемите си. Честно казано, понякога простото повтаряне на малки грешки може да ни попречи да си свършим работата. Или пък просто не е за нас – както в спорта – някои се раждат по-атлетични от други. Въпреки това се надяваме, че като прочетете 5-те причини, ще можете да преодолеете затрудненията си.

1. Грешим още в началото

Често си мислим, че знаем базовите неща и не четем инструкциите, а после се сблъскваме с неприятности. Проблемът е, че се заблуждаваме и на моменти се надценяваме, като смятаме за унизително да се върнем и да започнем от най-базовите неща. За да изпълним успешно задачата си обаче е жизненоважно да сме наясно с тях. Ако объркаме или забравим нещо съвсем на пръв поглед нищожно започваме да повтаряме грешките си без дори да разбираме защо.

1

2. Бързаме да свършим работата без много да се замисляме

Хората, които се втурват да свършат по-бързо задачите си, за да им се махнат от главата обикновено не се справят много добре с тях. Така по същият начин повтаряме грешките си отново и отново, но бързаме да свършим работата си и не им обръщаме внимание. Понякога трябва малко да забавим темпото и да не се опитваме да приключим всичко за един ден.

3. Не се упражняваме и ни липсва концентрация

Множество изследвания показват, че в офиса се губят безсмислено безброй часове, защото се разсейваме или си губим времето, поправяйки бивши грешки. За да подобрим концентрацията си трябва активно да се упражняваме, а не да правим всичко механично. Ако ви трябва пример, за да се мотивирате се замислете как и най-великите спортисти тренират всеки ден, нищо че са на върха.

Lab 1-1

4. Изнервяме се и това пречи на работата

Ако сте забелязали, че когато се изнервите често не може да свършите нищо продуктивно, имайте предвид, че гневът повдига адреналина в тялото и по този начин замъглява преценката ви. Трябва да се опитвате да сте спокойни и да приемете, че понякога няма как нещата да вървят толкова гладко, колкото би ви се искало. Когато усъвършенствате контрола върху емоциите ви ще забележите, че ще работите по-лесно и успешно.

5. Опитвате се да работите нещо, което не ви влече

Ако работата ви се струва скучна и слугинска, едва ли ще се справите по-добре от някой, който е мотивиран. Не само, че стандартът ви на работа е по-нисък но вече съвсем няма да обръщате внимание на малките грешки, които допускате. Ако обаче вършите нещо, което ви е интересно, ще видите че сами ще имате желанието да се подобрите и да научите нови неща. Ако дадена работа не ви е интересна, по добре стойте далече от нея.

 
 
Коментарите са изключени за Защо не сте добри в това, което правите