Защо има трева на шанцата за ски скокове?

| от |

Ако гледате ски скокове на Зимните Олимпийски игри в Сочи или четирите шанци, сигурно се чудите защо на мястото за приземяване има трева и боклуци? Има много добро обяснение.

jumps Руснаците бяха критикувани за начина, по който организираха Зимните Олимпийски игри в Сочи и всички недостатъци около тях, но получиха и много похвали за новите зали, красивите ски писти и добрите шанци за ски скокове.

Шанците в Красная поляна са едни от най-добрите в историята на Зимните олимпийски игри, така че със сигурност се чудите защо на мястото за приземяване има толкова боклуци и трева? Нима не могат да покрият това място със сняг?

Не съвсем. Има много добро обяснение защо в долната част на шанците има трева и клони, но за да разберем по-добре, първо ще направим един експеримент.

Спрете и затворете очи. Завъртете се в кръг няколко пъти. ( Не правете това, ако сте на работа, защото ще изглеждате глупаво). Махнете бавно в някаква посока докато не ударите нещо. Сигурно ще се уплашите, когато ударите стена, маса или стол.

sochi2014-skijumping-04

Знаете, че те са там и очаквате да се ударите в нещо, но въпреки това бяхте изненадани, защото не знаете точно в кой момент ще се ударите.

Именно това е и проблемът на ски скоковете. Те знаят, че трябва да кацнат, но когато падат от тази височина с огромна скорост, те не знаят къде точно се намира повърхността на снега, ако няма контраст.

Ето защо в долната част на ски пистите се поставят малките клонки.

 
 
Коментарите са изключени за Защо има трева на шанцата за ски скокове?