shareit

Владислав Горанов: Имам пълно доверие на Ваньо Танов

| от |

Директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов ще запази поста си въпреки ареста на шефа на свиленградската митница, заяви финансовият министър Владислав Горанов. Заради работата на Танов се очаква януари да има минимален излишък в бюджета.

Генерал Ваньо Танов е добър професионалист. Доказал се е в способността си да ръководи една сложна система. Аз му имам пълно доверие, независимо от тези наудачи, на които сме свидетели. Моята позиция е, че генерал Танов остава да ръководи митниците. С няколко стотин милиона – между 400 и 500 милиона, са повече приходите през месец януари спрямо същия период на 2014-а година. Най-вероятно януари месец на 2015-та година за първи път след 2009-та година ще приключи на излишък

Оставката на председателя на Комисията за финансов надзор засега няма да бъде поискана от управляващите, допълни Горанов. По-рано днес Реформаторският блок настоя ръководителите на Българската народна банка и на Комисията за финансов надзор да подадат оставки.

Ако се окаже, че Комисията не си е свършила работата и не са защитени интересите на небанковия финансов сектор или имаме неудачи там, аз съм първият човек, който ще каже така, както ви казвам, че според мен Иван Искров задължително трябва да си подаде оставката, така тогава ще говоря и за Мавродиев.

/ БНР

 
 
Коментарите са изключени за Владислав Горанов: Имам пълно доверие на Ваньо Танов

Повече информация Виж всички