Виенски сладкиш

| от |

Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…

Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение.

Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bg, на страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.

A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!

Виенски сладкиш от Ваня Дянкова
10351810_10201073839088508_4452692269014974092_n
За блата:
6 яйца
180гр захар ( 1 ½ч.ч )
120 гр брашно ( ¾ ч.ч )
1 бакпулвер
3 банана
1 кофичка шоколад от 200 гр
бананов крем ( собствено производство )
1 бурканче ягоди ( сладко )
Разбиват се яйцата със захарта и се добавя брашното с бакпулвера, изсипва се върху хартия за печене и се пече 20минути на 200 гр. След като е готов, разрязвам на 2 и по средата намазвам с банановия крем. Най – отгоре намазвам със сладко от ягоди, след това слагам бананите и поръсвам с течния шоколад .
• ЗА БАНАНОВИЯ КРЕМ
• прясно мляко – 3 ч.ч.
• брашно – 3 с.л.
• захар – 5 с.л.
• яйца – 1 брой
• ванилия – 2 п.
• масло – 125 г краве
• банани – 3 броя
За да приготвите крема, смесете всички продукти в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъснато бъркане.Единият банан се пюрира и се разбърква към вече готовия крем.
 
 
Коментарите са изключени за Виенски сладкиш