shareit

Важно доказателство открито в дома на ко-пилота

| от |

Германската полиция е открила важна улика в дома на пилота Андреас Любиц, който е смятан за виновник за катастрофата на самолета на компанията „Джърмануингс“, пише „Дейли мейл.

Снощи полицията извърши обиск в дома на семейство Любиц в малкото градче Монтабаур, на север от Франкфурт, където Андреас е живеел с родителите си, и в апартамента му в Дюселдорф. Обискът е продължил над 4 часа и са иззети са компютри, лаптопи и други материали.
„Открихме нещо, което ще бъде подложено на изследване. Сега не можем да кажем какво е това, но то може да бъде много важен ключ към това, което се е случило.“, казаха от полицията.

Следователите смятат, че вината за катастрофата на 24 март е на Андреас Люлбиц, който е бил сам в кабината, след като колегата му излязъл. Любиц заключил пилотската кабина, за да попречи на командира на екипажа да влезе вътре, след което започва да снижава височината и накрая самолетът се разбива в планината.

Вчера редица авиокомпании съобщиха, че ще въведат правило пилот никога да не остава сам и в кабинета на самолета да има винаги поне двама души.

Полицията в Дюселдорф извърши обиск в дома на пилота Андреас Любиц

Полицията в Дюселдорф завърши обиска в дома на Андреас Любиц – втория пилот на самолета А320, който се разби във френските Алпи, съобщиха информационните агенции.

Според информация на в. „Bild“ полицаите са напуснали сградата с две кутии с материали, събрани в жилището.

Според в. „Mirror“, разследващите са открили важна улика. Полицаите са заявили, че са намерили вероятен „ключ“, който може да разкрие причината за трагедията. Те не са съобщили подробности, но са пояснили, че не става дума за предсмъртно писмо.

В. „Frankfurter Allgemeine“ съобщава, че майката на млада жена, която е била в един курс с Любиц, твърди, че преди няколко години той е страдал от сериозна депресия. Заради заболяването той е бил принуден да прекъсне обучението си. Според нея, действията му са били спонтанни и не биха могли да бъдат планирани.

Според една от версиите, тиражирана в медиите, той е преживявал тежко раздялата с приятелката си и това е довело до трагедията.

Полицаите са отделили особено внимание на личните документи на пилота. Те са заявили, че анализът на иззетите материали ще отнеме известно време.
Следователите не съобщават дало Любиц е живял сам. Известно е обаче, че той е ползвал една и съща пощенска кутия с човек с фамилия Голдбах.

Припомняме, самолетът Airbus A320 на компанията Germanwings, изпълняващ полет от Барселона за Дюселдорф, на 24 март се разби във френските Алпи. При катастрофата загинаха 150 души.
Вчера френската прокуратура обяви, че катастрофата е предизвикана умишлено от втория пилот.

„Имало е преднамерено желание за унищожаване на този самолет. Изглежда помощник-пилотът е дишал нормално. Той не е казал нищо, след като капитанът е напуснал кабината.“ – заяви на пресконференция прокурорът на Марсилия Брис Робин.

Интерпретацията е направена 48 часа след катастрофата, тук съм предпазлив, но за нас най-правдоподобно и реалистично е, че Любиц нарочно не е отворил кабината на капитана и е натиснал бутона за загубване на височина, каза още той.

 
 
Коментарите са изключени за Важно доказателство открито в дома на ко-пилота