shareit

Трима убити и 170 ранени при атентат в Турция

| от chronicle.bg |

Трима полицаи бяха убити и 170 души бяха ранени днес при атентат с кола бомба, извършен пред окръжното полицейско управление в източния турски град Елязъг, съобщава БТА.

Състоянието на четиринайсет от пострадалите е много тежко.

Турският премиер Бинали Йълдъръм отмени всички планирани за днес срещи и замина за Елязъг. Заедно с него за източния турски град заминаха министърът на отбраната Фикри Ъшък и началникът на генералния щаб на армията ген. Хулуси Акар.
След атентата Висшият съвет за радио и телевизия на Турция въведе временна забрана за медиите да излъчват кадри от мястото на експлозията, съобщава CNN-Turk.

Според информация на турската агенция Доган бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) са извършили нападението в 9,20 часа.

Микробус, натоварен с експлозиви бе взривен на паркинг до полицейското управление, намиращо се на шест километра от центъра на Елязъг, заяви заместник-кметът на града Махмур Варол.

При взрива се е образувала огромна дупка. Експлозията е била чута в много райони на град Елязъг.

Властите отправяха призив към гражданите за даряване на кръв за пострадалите при атентата.

При експлозията са били нанесени големи материални щети на четириетажната сграда, в която се намира полицейският участък, и на други здания, както и на колите наоколо. Изкоренени са много дървета.

Силите за сигурност са предприели операция за залавяне на нападателите.

 
 
Коментарите са изключени за Трима убити и 170 ранени при атентат в Турция