Силви Вартан посети Благоевград

| от |

„Вие сте символ на непреклонния български дух“. Това каза кметът д-р Атанас Камбитов при срещата си с легендарната певица с български корени Силви Вартан. По време на днешното си посещение в Благоевград тя бе отличена от д-р Камбитов с почетен знак и юбилейна грамота.

silvi-vartan-v-blagoevgrad6

Световноизвестната певица бе посрещната по стара българска традиция с питка и сол на фона на „Облаче ле бяло“ в изпълнение на ансамбъл „Пирин“. С тази песен Силви Вартан разплака България при гостуването си преди няколко години. Специално за посрещането бе подготвена кратка хореография, съчетана с изпълнението на традиционни фолклорни мотиви. „Трогната съм, за мен е чест и привилегия да съм тук“, бяха първите думи на Силви Вартан. В рамките на срещата, на която присъстваха още съпругът й Тони Скоти, нейната внучка Илона и председателят на Български червен кръст Христо Григоров, кметът запозна популярната певица с плановете за възстановяване на Фестивала на френската музика в Благоевград и отправи покана за участие към световноизвестната певица. Двамата обсъдиха развитието на културата в страната, като Силви Вартан призна, че за нея винаги е много специален момент, когато се завръща в България.

silvi-vartan-v-blagoevgrad1

След края на разговора си те посетиха Дома за медико-социални грижи за деца от 0-3 години в Благоевград, където родената в България музикална звезда направи дарение. По време на визитата си в Благоевград Силви Вартан получи картина на известния благоевградски художник Иван Милушев, както и икона, подарени й от д-р Атанас Камбитов. Певицата бе придружена от кмета и до Рилския манастир.

Благоевград е един от малкото градове след София, които легендарната Силви Вартан посети след концерта си в зала 1 на НДК на 24 април.

Екип на blagoevgrad.eu

 
 
Коментарите са изключени за Силви Вартан посети Благоевград