shareit

Серина Уилямс загуби със скандал US Open

| от |

Наоми Осака спечели първия си турнир от Големия шлем като победи легендата Серина Уилямс. Финалът на US Open не мина без страхотни скандали и обвинения в сексизъм. Това безспорно е един от най-вълнуващите тенис новини заедно с пенсионирането на Рафаел Надал.

Осака победи идола си с 6-2, 6-4 в Ню Йорк и така попречи на Уилямс да спечели рекордна 24-та титла (и първа като майка). Така Наоми Осака стана първата японка спечелила турнир от Големия шлем.

Мачът ще бъде запомнен най-вече със сблъсъка между арбитърa на мача карлос Рамос и Серина.

Рамос даде на тенисистката първо предупреждение заради сигналите, които треньорът й е давал по време на играта. По-късно Патрик Муратоглу призна, че е давал наставления, но никога не е бил санкциониран за това през кариерата си. Серена бойкотира решението на съдията като му каза, че по-скоро би загубила, отколкото да лъже и че той й дължи извинение.

След като загуби следващият гейм Серина счупи ракетата си в земята. Тъй като вече има едно предупреждение, второто се наказва с точка и така осмият гейм на втория сет ще започне при резултат 0:15 за Осака. Уилиамс отново избухна върху съдията, което доведе до трето предупреждение и наказание от 1 гейм и резултат 3-5 за японката.

Серина обвини съдията в сексизъм, защото при мъжете често се случва треньорите да дават наставления от мястото си, но никога не се санкционират.

 
 
Коментарите са изключени за Серина Уилямс загуби със скандал US Open

Повече информация Виж всички