Серина Уилямс загуби със скандал US Open

| от |

Наоми Осака спечели първия си турнир от Големия шлем като победи легендата Серина Уилямс. Финалът на US Open не мина без страхотни скандали и обвинения в сексизъм. Това безспорно е един от най-вълнуващите тенис новини заедно с пенсионирането на Рафаел Надал.

Осака победи идола си с 6-2, 6-4 в Ню Йорк и така попречи на Уилямс да спечели рекордна 24-та титла (и първа като майка). Така Наоми Осака стана първата японка спечелила турнир от Големия шлем.

Мачът ще бъде запомнен най-вече със сблъсъка между арбитърa на мача карлос Рамос и Серина.

Рамос даде на тенисистката първо предупреждение заради сигналите, които треньорът й е давал по време на играта. По-късно Патрик Муратоглу призна, че е давал наставления, но никога не е бил санкциониран за това през кариерата си. Серена бойкотира решението на съдията като му каза, че по-скоро би загубила, отколкото да лъже и че той й дължи извинение.

След като загуби следващият гейм Серина счупи ракетата си в земята. Тъй като вече има едно предупреждение, второто се наказва с точка и така осмият гейм на втория сет ще започне при резултат 0:15 за Осака. Уилиамс отново избухна върху съдията, което доведе до трето предупреждение и наказание от 1 гейм и резултат 3-5 за японката.

Серина обвини съдията в сексизъм, защото при мъжете често се случва треньорите да дават наставления от мястото си, но никога не се санкционират.

 
 
Коментарите са изключени за Серина Уилямс загуби със скандал US Open